Prylnyhet

Tre nya objektiv från Sigma – för fullformat med L- och E-fattning

En zoom och två fasta objektiv lanserar av Sigma: 14–24mm f/2,8, 35mm f/1,2 och 45mm f/2,8. Objektiven passar till fullformatskameror med den nya L-fattningen eller Sonys E-fattning.

Sigma 14–24mm f/2,8 DG DN | Art

Är ett nyutvecklat objektiv för spegellösa fullformatskameror och ska dra nytta av det korta avståndet mellan objektivfattning och sensor, för att göra det mer kompakt. Objektivet innehåller flera linselement för att minimera kromatisk aberration, ett FLD-lågdispersivt och fem stycken SLD-linser (Special Low Dispersion). Objektivet har också en ny beläggningsteknik som heter ”Nano Porous Coating (NPC)”. Dessutom består det av tre asfäriska linser, varav en främre med stor diameter, för att minimera ”coma flare”.

Objektivet är utrustat med en bakre filterhållare med ett lås, för fastsättning av filterfolier vid fotografering av stjärnhimmeln. Autofokusen ska enligt Sigma vara tyst och snabb.

Priset ligger på 15 990 kronor.

Sigma 35mm f/1,2 DG DN | Art

Detta är det första AF-objektivet med maximal bländare f/1,2 för fullformatskameror med L-fattning eller Sonys E-fattning. Den stora bländaren gör det möjligt att få bilder med mycket bokeh.

Tre SLD-linselement och tre asfäriska linser, varav en dubbelsidig, sitter i en objektivkonstruktion av 17 element i 12 grupper. Den optiska konstruktionen utnyttjar korrigeringsfunktionen inuti kameran, för att korrigera distorsion och vinjettering. Bländarringen är monterad med en urkopplingsbar klick-funktion som möjliggör steglös hantering, vilket är användbart vid filmning.

Dessutom har objektivet ett damm- och stänkskyddat yttre, tillsammans med en vatten- och oljebeständig beläggning på frontlinsen.

Priset ligger på 15 990 kronor.

Sigma 45mm f/2,8 DG DN | Contemporary

Objektivet har enligt Sigma en jämn, tyst och snabb autofokus, som möjliggörs av en stegmotor. Objektivet har stöd för så kallad ansikte/öga-prioriterad autofokus, även vid filmning. Designen är även anpassad för manuell fokusering, med en avståndsring vars vridmoment ska vara smidig för fokusering. Ett minsta fokuseringsavstånd på 24 cm gör objektivet lämpligt för produktfotografering.

Priset ligger på 5990 kronor.

De tre objektiven är avsedda för fullformatskameror med den nya L-fattningen eller Sonys E-fattning.