https://www.kamerabild.se/nyheter/trottnade-pa-fotografer-bland-rapsen-skapade-en-selfieruta
548069
Nyheter
falskt
Nyhet

Tröttnade på fotografer bland rapsen – skapade en selfieruta

På ett område på 50 kvadratmeter i rapsfältet tillåter Duveheds gård fotografering inne bland rapsen. (Bilden är fotograferad på en annan plats.)

Totalbetyg

Rapsfält som blommar lockar till fotografering, men lantbrukare vittnar om nedtrampade fält. På Duveheds gård i Fjärås löste de problemet på ett annorlunda sätt – genom att skapa en anvisad selfieruta.

Det är populärt att fotografera vid blommande rapsfält, det är Linda och Mathias Ericsson på Duveheds gård i Fjärås väl medvetna om. Ifjol var de tvungna att sätta upp förbudsskyltar då människor inte bara stod vid fälten utan även gick in i dem för att fotografera. 

”Förra året var det helt galet med människor som skulle in i rapsen och fota sig själva” skriver paret på Facebook.

Men i år valde de en annan taktik. En mer generös sådan. 

– I stället för att bli arga har vi skapat en selfieruta i fältet, säger Linda Ericsson till Norra Halland.

”Får ta med vad man vill”

Ett område på 50 kvadratmeter i rapsfältet har de offrat för att låta folk få fotografera inne bland rapsen. Rutan ligger mittemot Fjärås Bygdegård, så det ska vara lätt för fotografer att parkera. I rutan är det tillåtet att skapa vilka bilder man vill, med vilken rekvisita som känns lämplig.

”Ja, man får ta med sig vad man vill in i rutan så länge man håller sig innanför banden!”, skriver paret.

Det enda motkravet de har, är att besökare swishar ett bidrag till barnmottagningen i Kungsbacka. En plats som Linda och Mathias Ericsson ofta besöker då deras son har epilepsi. 

 

gr:rror validating access token: Sessi