Nyhet

Tröttnade på fotografer bland rapsen – skapade en selfieruta

På ett område på 50 kvadratmeter i rapsfältet tillåter Duveheds gård fotografering inne bland rapsen. (Bilden är fotograferad på en annan plats.)

Rapsfält som blommar lockar till fotografering, men lantbrukare vittnar om nedtrampade fält. På Duveheds gård i Fjärås löste de problemet på ett annorlunda sätt – genom att skapa en anvisad selfieruta.

Det är populärt att fotografera vid blommande rapsfält, det är Linda och Mathias Ericsson på Duveheds gård i Fjärås väl medvetna om. Ifjol var de tvungna att sätta upp förbudsskyltar då människor inte bara stod vid fälten utan även gick in i dem för att fotografera.

”Förra året var det helt galet med människor som skulle in i rapsen och fota sig själva” skriver paret på Facebook.

Men i år valde de en annan taktik. En mer generös sådan.

– I stället för att bli arga har vi skapat en selfieruta i fältet, säger Linda Ericsson till Norra Halland.

”Får ta med vad man vill”

Ett område på 50 kvadratmeter i rapsfältet har de offrat för att låta folk få fotografera inne bland rapsen. Rutan ligger mittemot Fjärås Bygdegård, så det ska vara lätt för fotografer att parkera. I rutan är det tillåtet att skapa vilka bilder man vill, med vilken rekvisita som känns lämplig.

”Ja, man får ta med sig vad man vill in i rutan så länge man håller sig innanför banden!”, skriver paret.

Det enda motkravet de har, är att besökare swishar ett bidrag till barnmottagningen i Kungsbacka. En plats som Linda och Mathias Ericsson ofta besöker då deras son har epilepsi.