https://www.kamerabild.se/nyheter/trottnade-pa-fotografer-bland-rapsen-skapade-en-selfieruta
548069
Nyheter
falskt
Nyhet

Tröttnade på fotografer bland rapsen – skapade en selfieruta

På ett område på 50 kvadratmeter i rapsfältet tillåter Duveheds gård fotografering inne bland rapsen. (Bilden är fotograferad på en annan plats.)
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/oilseed-rape-5784443.jpg?itok=Ek1kEllL', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/oilseed-rape-5784443.jpg?itok=Ek1kEllL', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/oilseed-rape-5784443.jpg', w: 2000, h: 1333, title: 'På ett område på 50 kvadratmeter i rapsfältet tillåter Duveheds gård fotografering inne bland rapsen. (Bilden är fotograferad på en annan plats.) ' },]

Totalbetyg

Rapsfält som blommar lockar till fotografering, men lantbrukare vittnar om nedtrampade fält. På Duveheds gård i Fjärås löste de problemet på ett annorlunda sätt – genom att skapa en anvisad selfieruta.

Det är populärt att fotografera vid blommande rapsfält, det är Linda och Mathias Ericsson på Duveheds gård i Fjärås väl medvetna om. Ifjol var de tvungna att sätta upp förbudsskyltar då människor inte bara stod vid fälten utan även gick in i dem för att fotografera. 

”Förra året var det helt galet med människor som skulle in i rapsen och fota sig själva” skriver paret på Facebook.

Men i år valde de en annan taktik. En mer generös sådan. 

– I stället för att bli arga har vi skapat en selfieruta i fältet, säger Linda Ericsson till Norra Halland.

”Får ta med vad man vill”

Ett område på 50 kvadratmeter i rapsfältet har de offrat för att låta folk få fotografera inne bland rapsen. Rutan ligger mittemot Fjärås Bygdegård, så det ska vara lätt för fotografer att parkera. I rutan är det tillåtet att skapa vilka bilder man vill, med vilken rekvisita som känns lämplig.

”Ja, man får ta med sig vad man vill in i rutan så länge man håller sig innanför banden!”, skriver paret.

Det enda motkravet de har, är att besökare swishar ett bidrag till barnmottagningen i Kungsbacka. En plats som Linda och Mathias Ericsson ofta besöker då deras son har epilepsi. 

 

gr:rror validating access token: Sessi