Prylnyhet

Två nya Coolpix-kameror från Nikon

Nikon Coolpix S6600 har fått följa den uppkopplade trenden med sin wifi, samt vinklingsbar skärm. Coolpix L620 ger dig möjlighet att nå långt med sin 14x-zoom.

Med Coolpix S6600 har Nikon förenklat det för dig som behöver en liten och smidig kompaktkamera med möjlighet att vrida skärmen åt olika håll för enkelt kunna filma.

Kameran har utrustats med en sensor på 16 megapixel och ett objektiv på 12x optisk zoom (motsvarande 25-300mm i småbildsformatet) och en ljusstyrka på 3,2-6,3, samt optisk vibrationsreducering.

Med kamerans inbyggda wifi finns möjlighet att ladda upp bilder trådlöst genom din smartphone.

S6600 har också stöd för rörelsestyrning, vilket innebär att du kan utlösa kameran, styra zoomen eller filminspelningen genom att gestikulera med dina armar mot kameran.

Film spelas in i full-HD. Med kameran kan du också ta upp till 7 bilder i serie med hastigheten 10 bilder per sekund. Andra finesser är panoramabilder, målsökande autofokus som hjälper fotografen få skarpa bilder på rörliga motiv, samt möjlighet att kombinera flera bilder vid nattfotografering.

Nikon Coolpix S6600 har ett rekommenderat pris på 1995 kronor inklusive moms och börjar säljas den 22 augusti.

Nikon Coolpix L620 är den enklare superzoomen som låter dig zooma optiskt upp till 14x (25-350mm i småbildformatet) –men också riktigt nära – 1 centimeter – i sitt makroläge. Objektivet har inbyggd vibrationsreducering. Upplösningen är på 18 megapixel, skärmen är på tre tum.

Film spelas in i full-HD. I kameran finns också en del filter för den som vill vara kreativ i sin fotografering. Liksom S6600 har L620 målsökande autofokus, panoramaläge och bildkobinering vid fotografering i svagt ljus. Kameran drivs av två AA-batterier.

Nikon Coolpix L620 säljs i svart och rött till ett rekommenderat pris på 1995 kr inklusive moms, med säljstart den 22 augusti.