Fotografer

Ung svensk fotograf får unik praktikplats på Getty Images

Linnea Rheborg

Den svenska fotografen Linnea Rheborg har antagits som en av två kvinnliga fotografer som tilldelats Getty Images första praktikplats för kvinnliga sportfotografer.

Linnea Rheborg, en frilansande bildjournalist som bland annat arbetar åt BIldbyrån och Affärsvärlden har valts ut som en av två fotografer som får en praktikplats hos en av världens största bildbyråer, Getty Images. De två platserna är dedikerade till kvinnliga fotografer med inriktning på sport.

Totalt sökte 250 fotograf de två platserna och slutligen blev det alltså Rheborg och den brittiska fotografen Naomi Baker som fick dem.

Naomi Baker och Linnea Rheborg

Under sin ett år långa praktik kommer hon att vara baserad vid Gettys kontor i London.

– Det som är mest spännande är möjligheten att få lära sig av några av de mest erfarna sportfotograferna i branschen. Att få bredda min fotografiska kunskap och lära mig mer om hur arbetet fungerar på en stor byrå som Getty Images. Jag ser också fram emot att få fotografera sporters om inte är så vanliga i sverige, som jag kanske inte hade fått fotografera om det inte var för den här möjligheten.Jag vill också inspirera andra kvinnor att engagera sig i sportfotografering, att ta plats i en väldigt mansdominerad bransch. Förhoppningsvis kan jag också påverka hur kvinnor porträtteras, säger Rheborg om sin praktikplats.

Vill du följa Linnea Rheborgs år på Getty Images kan du läsa hennes blogg.