programvara

Uppdaterade Raw power 3 bygger på Appleteknik

Med den nya uppdateringen av Raw power 3 får användaren tillgång till flera verktyg och mer avancerade organiseringsverktyg.

Redigeringsprogrammet Raw power 3 bygger på Apples progamvara Apple Photo och använder det som grund. Men den uppdaterade versionen av Raw power ger användaren tillgång till flera verktyg som gör det till en mer kapabel plattform för redigering och organisering än tidigare.

Det använder sig som sagt av Apple photos som grund för organiseringen av bilder (och råhanteraren), men lägger till funktioner som att stjärnmarkera och flagga bilder. På redigeringssidan läggs ett antal nya funktioner till, bland annat autoförbättring med ansiktskänslighet, automatisk vitbalans, LUTs med filmsimulering, nivåer och kanalblandare. Det här ger fotografer tillgång till 15 olika verktyg för att redigera sina bilder.

Man inför också en flikfunktion som gör att du kan ha flera album och mappar öppna samtidigt i olika flikar i huvudfönstret.

Versionen till Ios har i stort sett samma funktioner som desktopversionen men kommer också med en möjlighet att redigera bilder utifrån den djupdata som finns i bildfilerna om de är tagna med det så kallade porträttläget med din Ios-enhet. Här kan du justera skuggor och högdagrar i bakgrunden separat från huvudmotivet. Du kan också justera tröskelvärdena för djupmasken.

Har du den föregående versionen, Raw power 2, kostar det inget att uppgradera. Om du är en ny användare får du lägga ut runt 40 dollar för Raw power 3. Iosversionen kostar tio dollar och fungerar på Ios 12 eller 13, dock stödjer den inte Iphone 5s, 6, 6 Plus eller Ipad mini 3 eller tidigare.