Fotonyhet

Upplev idrottshistoria i Bildbyråns arkiv

För privatpersoner kan det vara svårt att se gamla bilder från yrkesfotografer, de finns i tidningars arkiv, hos bildbyråer eller på andra ställen där de inte är åtkomliga för privatpersoner. Nu öppnar Bildbyrån upp sitt arkiv för allmänheten. Det betyder att alla kan gå in och kika på sina favoritbilder från sporthändelser 60 år tillbaka fram till idag.

Om du som privatperson vill kika på gamla bilder från sporthändelser från de senaste 60 åren, kan det vara svårt att få tillgång till sådana. De gömmer sig i tidningars arkiv, i bildbyråernas gömmor och så vidare.

Nu har dock den svenska sportfotobyrån Bildbyrån bestämt sig för att öppna sitt arkiv och göra bilderna sökbara även för privatpersoner. Det här betyder att du som sportintresserad kan gå in och söka fram bilderna från Peter Forsbergs straffmål i OS i Lillehammer 1994, eller varför inte se när Thomas Wassberg sliter i spåren under femmilen i Oberstdorf.

Vill du som privatperson köpa bilder från Bildbyrån, ja då är det deras tjänst Idolbild.se som gäller. Det arkivet är tyvärr inte lika välfyllt men det ska fyllas på allt eftersom, menar Bildbyrån.