Utställning

Uppsala fotofestival flyttas fram till 2022

Liksom så många andra evenemang har nu Uppsala fotofestival tvingats lägga om sina planer. Festivalen planerad till hösten 2021 kommer därför att flyttas fram ett år.

Uppsala Fotofestival meddelar att deras nästkommande festival på tema "childhood" skjuts på framtiden. Likt många andra kulturevenemang tvingas de skjuta på sina planer då det råder stor osäkerhet i branschen.

Nästa fotofestival i Uppsala var planerad att äga rum i september 2021, men som arrangörerna själva beskriver det har hela deras planering kantrat i och med det dödläge som finns på kultursidan.

– Vi har diskuterat att i likhet med Birdie hålla i en digital festival, men det går emot hela vårt koncept. Vi vill ju att fotograferna ska få knyta nya kontakter och vara på plats här i Uppsala och på samma gång ge möjlighet för lokala entreprenörer att engagera sig. Vi arbetar på att kunna få till några mindre events löpande fram till festivalen, fortsätter hon, och dessa kan bli digitala eller ske utomhus, beroende på rådande omständigheter och restriktioner, säger Anna Lundgren, en av festivalproducenterna.

Nästa Uppsala fotofestival kommer att äga rum i september 2022.