Nyheter
https://www.kamerabild.se/nyheter/v-rldsber-md-rumpa-f-r-ett-ansikte
Nyhet

Världsberömd rumpa får ett ansikte

På 70-talet var det stort med fotoposters på väggen och ett av de mest populära motiven var bilden av tennisflickan med den korta kjolen. I dagens Aftonbladet ges svaret på vad vi unga män med tonårsfinnar, träskor och jeansjacka alltid undrade: Vem är hon? Var bor hon?
420955
  • TEXT Bo Ignell
    Publicerad 7 år sedan
    2011-03-25 11:06

Bilden togs på en tennisbana i Birmingham 1976. Den 28-årige Martin Elliot fotograferade sin flickvän, Fiona Walker, som glatt ställde upp som modell. Ljuset var perfekt med lite lätt soldis denna novemberdag.

Martin Elliot sålde sedan bilden till en bildbyrå och den hamnade i tidningar världen över. Dessutom trycktes den upp som vykort och affischer – till slut hade bilden sålt i över två miljoner kopior och Martin Elliot hade tjänat mer än 2,5 miljoner kronor.Nu träder Fiona Walker fram och berättar att det är hennes rumpa som syns på bilden. Idag är hon 52 år och jobbar som illustratör. Hon säger att hon fortfarande blir glad när hon ser bilden.Huruvida hon fick del av de 2,5 miljonerna förtäljer inte historien.Här kan du läsa om bilden i Aftonbladet