Fotografer

Vakt slog ned pressfotograf på Trumps kampanjmöte

Fotografen Christopher Morris från Time Magazine blir nedslagen av en Secret Service-agent på ett kampanjmöte för Donald Trump.
Fotografen Christopher Morris från Time Magazine blir nedslagen av en Secret Service-agent på ett kampanjmöte för Donald Trump.

När fotografen Christopher Morris bevakade ett av Donald Trumps kampanjmöten slutade det med att en Secret Service-agent tog stryptag på fotografen och slog ned honom. Morris försökte fotografera en grupp från ”Black Lives Matter” som protesterade mot Trump.

Stämningen var hätsk på Radford University i Virginia, USA, när Donald Trump där tidigare i veckan höll ett kampanjmöte. Han blev avbruten av en grupp från ”Black Lives Matter” som protesterade.

Den etablerade pressfotografen Christopher Morris, från Time Magazine, försökte då ta sig ur presszonen för att fotografera uppståndelsen. Han motades bort av en Secret Service-agent och bråk uppstod.

Christopher Morris säger två gånger ”f–k you” till vakten som därpå tar stryptag på Morris och slår ned honom. Efteråt ångrar han sina svordomar, men är samtidigt kritisk till Secret Service agerande.

”Svårt att arbeta som fotograf”

– Jag har arbetat i nio år för Vita huset och har aldrig haft något gräl med Secret Service. Det som hände i dag var mycket olyckligt och oväntat. Reglerna på Trumps evenemang är betydligt strängare än vid andra kampanjer och gör det mycket svårt att arbeta som fotograf, vilket även många andra har påpekat före mig. Jag beklagar min roll i konfrontationen, men agentens svar var onödigt våldsamt, säger Christopher Morris till Time Magazine.

Secret Service meddelar till tidningen att de undersöker vad som ledde fram till händelsen.

Här kan du se en film från konfrontationen.