Fotonyhet

Världens 100 mest inflytelserika bilder i webbgalleri

Den amerikanska tidningen Time har lanserat ett galleri med de 100 mest inflytelserika bilderna i historien. Bilderna är ackompanjerade av både text och även i vissa fall av video.

Tidningen har plockat fram de bilder som de tycker har påverkat historien mest. De 100 bilderna följs av korta berättelser kring varje bild, det finns även 20 korta dokumentärer relaterade till bilderna. Många av historierna är sådana att de tidigare inte berättats eller åtminstone hamnat i skymundan. Bland bilderna finns många numera välkända bilder och händelser: hindenburgkatastrofen, Alberto Kordas välkända porträtt av Che Guevara, en av Lennart Nilssons bilder på mänskliga foster, men också moderna bilder som Bradley Coopers selfie med bland andra Ellen De Generes från Oscarsgalan.

Bilderna finns i ett online-galleri, men om man skulle vilja se dem i tryckt format kommer projektet även att säljas i bokform. Då får man dock inte med de små dokumentärerna.

Det är en imponerande samling bilder och tillsammans med berättelserna bakom är galleriet väl värt ett besök. Du kan kolla in bilderna här.