Prylnyhet

Väskan som inte skyltar med dyra prylar

Lowepro lanserar en ny väskserie, Transit. Med dessa är det inte helt uppenbart att du bär på dyra kameror, vilket också är meningen.

Först ut i den nya serien Transit är två ryggsäckar, varav den ena är en så kallad sling-modell med enbart en rem. Tanken med väskorna är att de ska vara diskreta och passa bra för stadsliv, flygplaster och andra ställen där du inte vill skylta med att du har dyra kameror på ryggen.

I väskorna finns ett väderskydd inbyggt samt ett stativfäste som kan gömmas när det inte används. Inredningen är anpassningsbar utifrån vilken utrustning du stoppa ner i väskan.

De två modeller som nu släpps är:

Transit Backpack 350 AW som passar för en systemkamera och ett objektiv upp till storleken 70-200mm om du vill ha åtkomst från sidan eller ett 300mm om du placerar det i vertikalt läge. Du får även plats med 1-2 extra objektiv samt blixt och en bärbar dator.

Transit Sling 250 AW som passar för en systemkamera och ett objektiv upp till storleken 24-70mm om du vill ha åtkomst från sidan och ett 70-200mm om du placerar det i vertikalt läge. Du får även plats med 1-2 extra objektiv samt blixt och en läsplatta.

Transitmodellerna börjar levereras under augusti. Backpack kostar 1375 kronor och Sling 1100 kronor.