https://www.kamerabild.se/nyheter/ven-lg-har-8-megapixelmobil-p-g-ng
40635
Nyheter
Nyhet

Även LG har 8-megapixelmobil på gång

Totalbetyg

KC910 ska bli LGs uppföljare till Viewty, och tillika företagets första 8-megapixelmobil. Därmed sällar man sig till Samsung och Sony Ericsson som bägge lanserat kommande kameravärstingar.

Det är litet oklart om KC910 är officiellt lanserad ännu, i alla fall är den inte det i Europa ännu, men enligt Phone Arena som publicerat bilderna bilderna och specifikationerna ska dessa vara officiella från LG.

Kameran är naturligtvis huvuddragaren på mobilen, 8 megapixel med riktig Xenon-blixt. Geotaggning av bilderna nämns, vilket tyder på att mobilen även har inbyggd gps. Liksom för föregångaren Viewty ska videoinspelning vara ett av telefonens paradnummer, med VGA-upplösning i 30 bildrutor per sekund, eller QVGA i 120 bilder per sekund för slow-motionfilmer.

KC910 ska ha stöd för både DivX och XviD för videouppspelning, och en tv-utgång finns för att visa inspelad film på storskärm. Även ljudet för video ska vara förbättrat med stöd för Dolby.

I övrigt ska KC910 vara 14 mm tjock och framsidan täcks av en pekskärm. Designen för tankarna till Iphone som brukligt är. Radiodelen består av fyrbands-gsm, turbo-3G på 7,2 Mbit/s, samt wlan. Vad vi vet rör det sig inte om en smartphone, så vill man installera program i telefonen får det bli javaprogram.