UTSTÄLLNING

Victor Hellros "Ur ugglornas dunkla skog" visas på Sörmlands museums

Ugglor har en särskild plats i fotografen Victor Hellros hjärta och utställningen på Sörmlands museum visar många bilder av dessa fantastiska varelser.

Den 3 februari 2024 öppnar utställningen "Ur ugglornas dunkla skog" på Sörmlands museum med naturfotografen Victor Hellros och hans bilder av vilda djur i deras naturliga miljö.

Genom sina fotografier vill Victor Hellros få betraktaren att reflektera över alla de levande varelser som finns i vår närhet. Victor är född 1989, har fotograferat sedan gymnasietiden och är i stort sett självlärd. De senaste fem åren har han inriktat sig på just naturfoto.

Kärleken till naturen har följt Victor Hellros genom livet. Ugglor har en särskild plats i hans hjärta och utställningen visar många bilder av dessa fantastiska varelser. Hans dröm om den perfekta bilden där en uggla flyger rakt mot kameran blev sann en kväll i en skog i Västmanland.

Utställningen öppnar klockan 10 lördag den 3 februari på Sörmlands museum, Nyköping. Victor Hellros finns på plats klockan 11–13. Utställningen pågår till 26 maj.