Prylnyhet

Viltrox AF 75mm f/1.2 XF Pro – nytt porträttobjektiv till Fujifilm

För den som vill ha ett porträttobjektiv till sin Fujifilmkamera kommer nu ett nytt alternativ från Viltrox, ett AF 75mm f/1.2 XF Pro som har rejäl bländare och en lagom brännvidd.

Viltrox har lanserat ett nytt objektiv för Fujifilms aps-c-kameror. Det är ett porträttobjektiv som har brännvidden 75mm och en rejäl största bländare på f/1,2 (vilket alltså tangerar Fujifilms egna 56mm f/1,2).

Objektivet ger en bildvinkel som motsvarar 115mm på en fullformatskamera, det har en autofokusmotor (stegmotor)som ska klara av att leverera för alla Fujifilms af-lägen för motividentifierande samt ögon- och ansiktsidentifierande. Konstruktionen består av aluminium och linserna, 16 till antalet, inkluderar en HR-lins och tre extra lågspridande. Bländarringen har klicklägen och går ner till f/16, den består av elva blad vilket borde ge rundade oskärpecirklar. Närgränsen är 0,9 meter och filtergängan är 77mm.

Det finns också en usb-c-port som används för att uppdatera objektivets mjukvara. Prismässigt ligger det på 549 usd om man beställer från Viltroxs egna webbshop. Det levereras med ett blomformat motljusskydd, objektivlock och en förvaringspåse.