Prylnyhet

Viltrox släpper normal- och porträttobjektiv till Sony

Två nya fasta objektiv kommer till Sonys kameror i det mindre APS-C-sensorformatet, 33mm f/1,4 E och 56mm f/1,4 E, som motsvarar populära brännvidder för fullformat.

Viltrox lanserar två nya objektiv för Sonys aps-c-kameror med E-fattning, 33mm f/1,4 E och 56mm f/1,4 E. Att man valt dessa något udda brännvidder beror på att de motsvarar bildvinkeln från de populära brännvidderna 50 och 85 millimeter på en fullformatskamera.

Båda objektiven har en autofokus som drivs av en stegmotor och de är kompatibla med Sonys ögon-af. Du kan välja mellan att sköta bländaren automatiskt, från kamerahuset eller manuellt via bländarringen. Byggmässigt är de tillverkade av metall.

Det finns flera likheter mellan tidigare lanserade Tokinaobjektiv och faktumet har diskuterades på nätet. Objektiven har visserligen liknande design och konstruktion, men vissa saker skiljer sig så som ytbehandlingar och andra detaljer. Däremot verkar 56an vara identisk med den 56mm f/1,4 som Viltrox lanserade till Fujifilm tidigare i höstas.

Båda objektiven går att beställa på Viltrox hemsida och kostar 259 dollar för 33an och 299 dollar för 56an.