Fotografer

Vita huset tömmer Obamas Flickr-konto

Ingen har nog missat att USA har fått en ny president. Positionen har sedan en tid tillbaka haft ett eget Flickr-konto för sina officiella bilder. När den nya administrationen tillsattes tömde de det gamla kontot på bilder och ska nu börja om på ny kula.

Att bilderna togs bort är dock inget som bör uppröra någon, då det var planerat. Bilderna från Obamas tid i Vita huset har dock inte försvunnit utan har flyttats över till kontot ObamaWhiteHouse. De som följde Flickr-kontot The WhiteHousefortsätter att göra det automatiskt och de förs även över som följare till det nya kontot för Obamas tid vid makten.

En intressant notering är att i skrivande stund har runt 3000 följare valt att sluta följa det konto som nu kommer att innehålla bilder från Trumps administration.

Trump har ännu inte valt ut någon fotograf som sin personliga följeslagare. Enligt en artikel i Time är det inte heller säkert att Trump kommer att utse en fotograf. Vilket i sin tur skulle vara första gången den traditionen bryts på 40 år, då Lyndon B Johnson utsåg Yoichi Okamoto till sin personliga fotograf. Det här innebär att Trumps presidenttid inte skulle dokumenteras inifrån Vita Huset.

Den som vill se Pete Souzas sista bilder på Barack Obama under sin tid som presidentens fotograf kan besöka Souzas Instagramkonto.