Prylnyhet

Wacom Cintiq Pro 27 – ritskärm för proffs

En ritskärm är ett bra verktyg för både retuschörer, designers och digitala konstnärer. Den nya Cintiq Pro 27 har bra färgåtergivning och hög tryckkänslighet för att fungera bra för den med höga krav.

Wacom har lanserat en ny ritskärm i sin Cintiq Pro-serie. Den här gången är det en variant på 27" och blir alltså en större variant av de Cintiq Pro-ritskärmar som finns idag. Wacoms Pro-serie riktar sig till de som kräver lite mer av sin utrustning. Cintiq Pro 27 riktar sig mot designers, konstnärer och retuscherar som behöver den 4K-upplösning och den högre uppdateringsfrekvensen (120Hz)som skärmen har. Cintiq Pro 27 har en ny skärm vilken ska vara i det närmaste fri från parallax och fördröjning. Den högre uppdateringsfrekvensen ska göra att skärmen spårar markören dubbelt så fort som tidigare.

Vad gäller färger så ska skärmen klara av 98 procent av DCI-P3 och 99 procent av adobe RGB. Men den är också Pantone-validerad och uppfyller Pantones krav på en korrekt återgivning av hudtoner.

Cintiq Pro 27 har gängade hål för att fästa olika tillbehör.

Wacom lanserar också sin Pro Pen 3 som är uppdaterad med en bättre lutnignsrespons men som fortfarande har 8192 nivåer av tryckkänslighet. Den har, likt tidigare, inget batteri och behöver därför inte laddas. Den har tre programmerbara knappar för olika snabbkommandon. Man kan också anpassa vikt, grepptjocklek och balans på pennan för att se till att den passar till olika användare. Wacom lanserar också ett nytt stativ till den nya ritskärmen, Wacom Ergo Stand. Det har 20 graders skärmrotation och kan anpassas till många olika arbetsställningar.

Den nya ritskärmen säljs enbart tillsammans med stativet och priset hamnar på cirka 51000 kronor för paketet.