Prylnyhet

X-rite i1Display Studio och Studio Pro Plus – för proffs och amatörer

X-rite i1Display Studio och Studio Pro Plus är två nya skärmkalibratorer för den som vill ha en enklare kalibrering och en för den som ställer högre krav och har mer avancerade skärmar.

De två olika kalibratorerna riktar sig till olika nivåer av användare. Den något enklare i1 Display Studio kan kalibrera både fristående skärmar, bärbara datorer och surfplattor. Den kan även kalibrera projektorer. Tillsammans med den medföljande mjukvaran ska det vara mycket enkelt att få en korrekt skärm.

Förutom att bara mäta upp skärmen kan den även mäta och korrigera för omgivande ljus samt mäta och korrigera för hur mycket skärmen reflekterar ljus. Den stödjer även videoformatenNTSC, PAL SECAM, Rec. 709, Rec. 2020 och DCI-P3.

Den något mer avancerade i1 Display Studio Pro Plus har samma funktioner som i1 Display Studio men fyller på med att ha en större noggranhet i skärmar som kan visa riktigt djup svärta. Men den kan också kalibrera HDR och OLED-skärmar.

Vi har inte sett några svenska priser ännu, men på andra sidan atlanten ligger priserna på 179 respektive 299 dollar. Vilket motsvarar ungefär 1700 kronor respektive 2900 kronor.