Prylnyhet

XMT500 – TTL-blixt från återuppståndna Bowens

2017 gick de i graven men nu har nya ägare bestämt sig för att sparka liv i blixtföretaget Bowens igen. Det gör de med den batteridrivna TTL-blixten XMT500.

2016 köptes Bowens upp av det europeiska invesmentbolaget Aurelius och året efter lades varumärket ner. Men nu återuppstår det alltså med återlanseringen av blixten XMT500 som är en batteridriven blixt med 500Ws.

Blixten har flera funktioner som man idag hittar hos ett flertal konkurrenter, bland annat har den TTL för Canon, Nikon och Sony. Uppladdningstiden är mellan 0,01 till 2 sekunder, du kan ställa in en fördröjning på mellan 0,01 till 30 sekunder. Den stödjer även slutartider upp till 1/8000s.

Vill du justera styrkan manuellt finns det åtta steg att välja mellan. Enligt Wex Photo Video, under vilka varumärket nu ligger, så ska ett fulladdat batteri klara 500 blixtar vid full kraft.

Priset har hamnat på 699 gbp om du beställer direkt av Wex Photo Video vilket motsvarar ungefär 8300 kronor.

Enligt Wex Photo Video ska det här inte bara vara ett sätt att bli av med ett lager av Bowensutrustning utan de menar att det här är den första produkten av flera som de kommer att sälja under varumärket Bowens.