Prylnyhet

Zeiss Milvus 35mm f/1,4 – ljusstark och videovänlig

Milvus är en objektivserie från Zeiss som riktar in sig på både stillbildsfotografer och videofotografer. Nu kommer ytterligare en vidvinkel till serien, liksom tidigare objektiv i samma serie har den manuell fokus.

Zeiss Milvus består numera av tio olika objektiv med brännvidder mellan 15 och 135 millimeter. Det finns flera dubbletter där objektiven har samma brännvidd men olika bländare. Sedan tidigare finns det en 35mm f/2 och nu kommer alltså ytterligare en 35:a men den här gången med en största bländare på f/1,4.

Likt de tidigare objektiven i serien är även detta manuellt fokuserat, Nikonversionen har även en funktion som gör att bländarringen kan kopplas ur och göras helt klickfri. Objektivet kan också kopplas samman med Zeiss egna Lens Gears för att sköta fokuseringen när du filmar.

Konstruktionen består av 14 linser i elva grupper varav fem linser är gjorda av specialglas för att optimera bildkvaliteten.

Milvus 35mm f/1,4 kommer i fattningar för Canon och Nikon. Priset hamnar på 20490 kronor när den kommer ut på marknaden i juli.