https://www.kamerabild.se/nyheter/zlatan-i-ny-konflikt-med-fotografer
32743
Nyheter
Nyhet

Zlatan i ny konflikt med fotografer

Totalbetyg

I början av VM hamnade Zlatan i konflikt med DNs fotograf. Vid hemkomsten från VM på Sturup uppstod tumult. Skånska Dagbladets fotograf fick en flaska kastad in i kameran och Zlatans kompis försökte ta Kvällspostens kamera.

Expressen skriver om konflikten på Sturup med fotografer från Kvällsposten och Skånska Dagbladet.

- Jag känner att någonting kommer flygandes rakt på mitt objektiv. Och det var inte bara det att han kastade. Han måste ha siktat, det hävdar jag med bestämdhet, säger Claes Hall på Skånska Dagbladet till Expressen.

I tumultet försökte Zlatans kompis ta kameran från Kvällspostens fotograf:

- Han försökte ta min kamera och satte upp handen och sa "plåta inte min bil". Jag blev arg och tycker att det är jättedåligt. Och så ser man hela tiden hur Zlatan hånflabbar åt situationen, säger Emilia Olofsson på Kvällsposten till Expressen.

Efter att Zlatan kommit i bråk med en DN-fotograf på ett torg i Breven där flera landslagsmedlemmar åt utomhus. Efter den incidenten lovade landslagsledningen att diskutera med spelarna om relationen med medierna. Det verkar inte som den utlovade diskussionen satt några spår i Zlatans beteende.

Hemresan från VM anordnades av fotbollsförbundet och ankomsten meddelades pressen. Spelarna visste alltså att de skulle mötas av fotografer och reportrar när de nådde svensk mark.

Skånska Dagbladets redaktionschef Arne Jarl riktar skarp kritik mot Zlatan och uppmanar landslagsledningen att ta ett "seriöst samtal" med honom.

- Personer i framträdande positioner måste också omge sig med personer som har vett och etikett.

Expressen skriver om konflikten på Sturup med fotografer från Kvällsposten och Skånska Dagbladet.