Fotonyhet

Zlatan Ibrahimovics karriär skildras i bilder

Nypremiär för Malmö FF i Allsvenskan, 9 april 2001. Bilden är tagen efter Zlatans 2-0-mål mot AIK.

TT Nyhetsbyrån har arbetat i två och ett halvt år för att vaska fram de bästa bilderna från Zlatan Ibrahimovics karriär. Resultatet är boken "Jag är fotboll".

Teamet på TT:s bildavdelning gick igenom runt 40–50 000 bilder innan de presenterade de 6 000 bilder de hittat för Bonnier Fakta, som nu ger ut boken om Zlatans karriär. Det hela slutade med totalt 200 bilder som med Zlatans godkännande hamnade i boken "Jag är fotboll" – ett projekt som endast en handfull medarbetare på TT fick veta om.

Boken är en självbiografisk bok som innehåller intervjuer med spelare, tränare och vänner, och är skapad av Zlatan Ibrahimovic tillsammans med journalisten Mats Olsson.

Stephan Bergman, bildredaktör på TT Nyhetsbyrånsom vanligtvis jobbar med TT:s analoga bildarkiv, har letat fram guldkornen ur gömmorna hos TT och även hos internationella byråer.

– Det har varit en utmaning att hitta ”rätt” bild. Ibland vill man välja en annan bild som har bättre vinkel eller komposition men det kan vara händelsen i sig som får styra, säger Stephan Bergman.

Boken släpps idag den 8 november.