Annons

Capture One med evig licens: ”Dina bilder är värda den bästa mjukvaran”

Bildredigeringsprogrammet Capture One gör manuella färgprofiler för alla kameror för att färgerna i dina bilder ska bli så bra som möjligt. De sticker också ut genom att inte bara erbjuda prenumeration av sin programvara. ”Med en evig licens får du redan så många funktioner”, säger Nicolai Meldal på Capture One.

TEXT:Capture One

Capture One är ett redigeringsprogram för bilder. Du kan importera, organisera och redigera dina bilder med hjälp av avancerade funktioner. Det är också en av de bästa programmen för RAW-konvertering på marknaden och funktionen för tethering (fotografering med direktöverföring till datorn) är blixtsnabb och smidig.

Där många mjukvaruföretag idag väljer att helt gå över till att bara erbjuda prenumerationer av sina produkter, har Capture One valt att ha kvar möjligheten att köpa en evig licens för en engångsavgift.

– Har du köpt en systemkamera, några objektiv och ska spendera de närmaste åren med att fotografera så behöver du inte nödvändigtvis ha en prenumeration. Du får redan så många funktioner, säger Nicolai Meldal, Sales Director på Capture One.

Få 40 % rabatt på Capture One med evig licens när du köper en kamera eller ett objektiv på CyberPhoto.

Färghantering i mästarklass

Proffsen väljer Capture One, inte bara för de pålitliga tethering-funktionerna, utan också för färgerna och skärpan.

– Här särskiljer vi oss från andra mjukvaror. Vi gör manuella färgprofiler för alla kameramodeller och tar tusentals bilder på allt ifrån leksaker till träd, från studio till natur och olika väder för att säkerställa att vi har gjort den mest optimala färg- och ljusprofilen för varje kamera.

Det gör skillnad för bilderna. När du investerat tiotusentals kronor på kamera, objektiv och tillbehör är värdet av att ha den bästa mjukvaran för dina bilder lika viktig som valet av utrustning.

– Det finns så mycket man kan göra med bilderna och du borde ha den bästa mjukvaran för att göra det. Att inte göra det är ett misstag. Det är ett sätt att stå ut som fotograf oavsett om du är proffs, entusiast eller amatörfotograf, säger Nicolai.

Proffsen väljer Capture One

Prenumerationslösningen är framför allt tänkt för proffsanvändaren som kontinuerligt vill ha tillgång till de senaste funktionerna. Den är också till för de kunder som vill lägga till Capture One för Ipad eller har behov av Capture One Live som gör det möjligt för exempelvis en art director att sitta på en annan plats och följa fotograferingen.

– Om du är ett proffs och vill ha alla funktioner du kan få så är prenumerationen en väldigt bra lösning. Du kommer alltid att ha de senaste funktionerna som kan hjälpa dig få ett ännu bättre arbetsflöde och sådant som hjälper ditt dagliga arbete, säger Nicolai Meldal.

Köp Capture One med 12 månaders prenumeration.

Funktioner som sticker ut

Tethering, alltså fotografering direkt från kameran till datorn, är en av Capture Ones absoluta paradgrenar. Anledningen är den pålitliga kontakten. För användaren som inte behöver tethering finns det många andra funktioner som sticker ut. Bland annat sättet mjukvaran hanterar mappar, kataloger och sessioner. Många användare brukar bland annat bli glada för hur de kan göra flera typer av katalogisering av sina bilder.

– Du kan skräddarsy Capture One precis på det sättet du vill. Funktioner du inte använder kan du till exempel gömma så de inte är uppe i ditt användargränssnitt. Du kan sätta upp ditt användargränssnitt precis som du vill ha det.

Med mjukvaran följer ”styles” (presets) som är en bra väg in för den som är ny och vill börja upptäcka vad man kan göra. För att sedan gå vidare och göra egna inställningar.

– Upptäck hur färgerna och skärpan du får i bilderna är oöverträffade. Om du köpt kamera och objektiv för 30 000 kronor är dina bilder värda den bästa mjukvaran, säger Nicolai.

Köp Capture One med evig licens hos CyberPhoto.

TEXT: Capture One