Annons

Hur du kommer igång med fotografering som nybörjare

Fotografi är en fritidsaktivitet, och ett yrke, som vuxit sig mer och mer populärt i världen. I början kan det verka enkelt; det enda man behöver göra för att fånga ett mästerverk är att klicka på en knapp. Men så enkelt är det inte. Så fort du börjar fördjupa dig i fotografering kommer du lära dig mer och mer om dess små egenskaper – de tingen som kan göra att ett fotografi blir väldigt bra, och de ting som gör att det bara ser väldigt fel ut. En del spenderar år på att bli duktiga fotografer, andra bara några månader. Känner du att du har ett intresse för fotografi men inte riktigt vet hur man kommer igång? Så kan du läsa den här så kallade “nybörjarguiden”.

TEXT:Betting.com

Införskaffa rätt utrustning

För att kunna börja fotografera måste du ha en kamera, det säger sig själv. När du letar efter en kamera bör du filtrera ditt sökande efter vad kameran ska användas till och hur mycket den får kosta. Önskar du att tjäna pengar på ditt fotograferande ska du givetvis köpa en kamera i den dyrare änden. Har du inte pengar så att det räcker, men känner på dig att din kamerakarriär kommer dra in pengar i framtiden – ja så borde du försöka skramla ihop lite pengar.

Det kan vara att du under en viss period ska försöka ta några extra pass på jobbet, eller skaffa ett arbete vid sidan om. Andra alternativ kan vara att investera dina pengar, i tillgångar som t.ex. aktier. Är det inget för dig kanske det är online gambling du är inne på? Verkar casinon för skrämmande för dig är betting alltid ett smart sätt att tjäna lite extra pengar på. Besök nya Betting.com om du vill utforska dagens bettingmöjligheter.

Så finns det ju ett brett utbud av kameror att välja mellan också. Beroende på din budget och kamerans ändamål så kan du använda dig av allt från en dyr systemkamera till en mobilkamera. Det sägs ju faktiskt att den senaste iPhone 12 har så bra kamera att den skulle kunna producera en långfilm...

Gör din efterforskning och träna

För att bli bra på något måste man lägga ner tid på det. För att du ska bli bra på fotografering, och förhoppningsvis kunna leva på det någon dag, så krävs det att du 1. läser på, och 2. tränar. Alltså, både innan och efter du skaffar din första kamera bör du läsa på om fotografering. Det finns ett flertal bloggar på svenska idag där man kan läsa artiklar, tips och tricks och få inspiration.

Du måste dock också utöva fotografering för att förbättra dina färdigheter. Fota dagligen, föreslå för vänner att du kan ta bilder på dem, anmäl dig till fototävlingar och så vidare. Se det inte bara som en fritidsaktivitet du ägnar dig åt en dag i veckan. Vill du verkligen bli bra på det ska du göra det varje dag. En annan bra idé är att jämföra de bilderna du tog i början med de du tagit efter till exempel ett år. På så sätt kan du följa din utveckling och låta det driva dig framåt!

TEXT: Betting.com