https://www.kamerabild.se/partner/hur-du-valjer-ratt-kameradronare-for-dig
547719
Partner
falskt
Annons

Hur du väljer rätt kameradrönare för dig

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/josh-sorenson-ouuigywbxli-unsplash.jpg?itok=sajvLY6I', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/josh-sorenson-ouuigywbxli-unsplash.jpg?itok=sajvLY6I', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/josh-sorenson-ouuigywbxli-unsplash.jpg', w: 1920, h: 1280, title: ' ' },]

Totalbetyg

Om du är intresserad av att börja med drönarfotografering är det viktigt att skaffa rätt utrustning. Att börja med en leksaksdrönare är en utmärkt idé, eftersom du kan lära dig flygtekniken utan att riskera för mycket pengar. Men när det är dags att börja fotografera måste du välja en kameradrönare av god kvalitet och passar dina projekt.

TEXT: Inspekto.se

Kameradrönare skiljer sig mycket åt från varandra, både när det kommer till flygsäkerhet och bildkvalitet. Drönare som är dåliga behöver inte bara ge sämre bilder, utan de kan till och med vara farliga. Blir drönaren okontrollerbar i luften och drar iväg eller kraschar så kan den vara en fara för allmänheten.

För att hitta rätt drönare för dig rekommenderas det att du läser ett drönare bäst i test för att se vilka drönare som hamnar högt i tester som har utförts av experter. Det är inte troligt att du kan testa massvis med drönare för att hitta rätt, men andras tester kan ge en tydlig överblick över vad som skiljer sig åt mellan de drönare finns på marknaden.

På samma sätt kan du snabbt begränsa det gigantiska urvalet av drönare till bara de som passar dig och dina behov genom att läsa en köpguide. Recensionssidan Inspekto.se har sammanställt en köpguide som tipsar om vad du bör fundera på innan du väljer en drönare. Där kan du till exempel läsa om vad som skiljer sig åt mellan modeller som kallas för “advanced” eller “pro”, och få information om hur mycket du bör spendera på en kameradrönare för att få bra kvalitet. 

Flygstabilitet är viktigt när du ska ha en drönare för att ta fotografier eller video, eftersom en stabil drönare både ger bättre bilder och gör att du som operatör känner dig tryggare. Då vågar du flyga närmare saker, göra svårare manövrar och ge dig ut över vatten.

Desto större sensor kameran har, desto bättre bildkvalitet kommer du att få. Drönaren DJI Mavic 2 Pro brukar ofta hamna i toppen i olika tester och den har en enorm sensor på hela en tum. En större sensor ger mer ljus in i kameran och låter dig därför ta bra fotografier och filmer även under molniga dagar samt kvällar.

Lite dyrare kameradrönare använder sig av gimbal (kardansk upphängning) för att hålla kameran stadig vid plötsliga rörelser. Den mekaniska funktionen ser till att kameran inte skakar och rör sig vid rörelser som accelerering eller inbromsning. För att alltid få bra bilder så rekommenderas det därför att du använder en drönare med gimbal. Det finns dock en del alternativ där stabiliseringen istället finns i mjukvaran, precis som det gör i mobiltelefoner.

TEXT: Inspekto.se