Annons

Jämföra och räkna innan du köper ny kamera

Oavsett om du arbetar som fotograf eller bara har det som hobby så är det inte ovanligt att man blir sugen på, eller känner ett behov av, ny utrustning. Saker går sönder, kameror utvecklas, man vill testa på det senaste objektivet, och mycket annat. Men precis som med all teknik så är kamerautrustning i regel väldigt dyr.

TEXT:Matchbanker

Det är här som ett lån kan komma väl till pass. Även om många rekommenderar att man inte ska låna pengar för konsumtion så går det ändå att göra det på ett ekonomiskt ansvarstagande sätt. I den här texten kommer vi att dela med oss av alla våra tips för dig som är intresserad av att teckna ett lån för att köpa ny kamerautrustning.

Låna inte mer än du behöver

Ett lån är ett seriöst och allvarligt ekonomiskt ansvarstagande, och på grund av räntan kommer du att behöva betala tillbaka mer än vad du lånade från början. Se därför till att du inte lånar mer än du behöver, men även att du lägger undan pengar för att kunna betala av lånet på sikt. Ett lån är ett ekonomiskt verktyg, så se till att du använder verktyget på rätt sätt.

Jämför lån mellan olika långivare

Det är också väldigt viktigt att du jämför vilka erbjudanden som finns hos olika långivare. Detta är smidigast att göra via en jämförelsetjänst som Matchbanker. Matchbanker är en oberoende tjänst som finns till för att ge konsumenter och blivande låntagare en översiktlig kring vilka erbjudanden och villkor som finns på olika lån. Besök Matchbanker för att lära dig mer.

Om du använder dig av en jämförelsetjänst så slipper du leta igenom olika hemsidor för att hitta det som passar dig bäst, utan kan enkelt och smidigt se allt som finns att välja bland. Det gör det väldigt mycket lättare att hitta ett lån med villkor som man tycker verkar fördelaktiga.

Om du är fotograf till yrket kan du ta ett företagslån

Om du är någon som har fotografering som yrke så kan du också ta ut ett lån på din enskilda firma. Det här är någonting som du själv måste räkna på, men det kan vara så att det ger dig en fördelaktigare ränta och bättre villkor jämfört om du tecknat lånet som privatperson. Kombinera detta med att man inte heller behöver betala moms om man gör köpet på företaget så har du helt plötsligt en mycket fördelaktigare situation.

Köp på avbetalning

Om du inte vill teckna ett lån så går det även att köpa kamerautrustning på avbetalning. Detta har blivit allt populärare på senare år, och kan vara ett sätt att dela upp betalningen över längre tid för att göra köp möjliga. Detta kan vara mer ekonomiskt fördelaktigt än ett lån, men kan också komma med dyra avgifter om man inte ser till att betala alla sina avbetalningar i tid. Även här är det viktigt att du räknar på allting för att se till att det fungerar väl med din övriga ekonomi.

TEXT: Matchbanker