https://www.kamerabild.se/partner/med-karlek-for-den-perfekta-bilden
547604
Partner
falskt
Annons från Epson

Med kärlek för den perfekta bilden

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/1z6a5109hel-kv90.jpg?itok=XEWOnAQK', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/1z6a5109hel-kv90.jpg?itok=XEWOnAQK', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/1z6a5109hel-kv90.jpg', w: 2000, h: 1333, title: ' ' },]

Totalbetyg

”Bilden växer till liv på ett helt annat sätt och du kan även se saker i bilden du inte sett förut”, säger fotografen Malin Hanning som började göra sina egna printar och föll för såväl kvalitet som möjligheterna att testa sig fram till det bästa resultatet.

Malin Hanning

Ålder: 34 år

Bor i: Stockholm

Gör: Fotograferar

Hemsida: Under uppbyggnad

Instagram: @malin.hanning

 

Fotograferingen har alltid varit ett stort intresse för Malin Hanning. Likaså vintern, djuren och naturen. Därför föll det sig naturligt att polarområdena i världen också blev intressanta för den självlärda fotografen från Stockholm.
– Kalla och avlägsna platser har vunnit mitt hjärta. Jag har besökt Antarktis två gånger och Svalbard sex gånger. Där finns mycket is och platser så fulla av djurliv, säger Malin Hanning.

Hur är du som person?
– Glad, envis och snäll som vill allas bästa jämt, jag älskar att hjälpa och känna att jag gör nytta.

»Det är så otroligt kul att hålla sina bilder i handen.«

Vad är tjusningen med att fotografera landskap, pingviner och andra djur?
– Djur är så fina att fotografera då de aldrig blir dåliga på bild!

Hennes sätt att intressera sig för platsen eller djuret, och lära sig mer om det hon fotograferar, gör bilderna än mer intressanta.
– Jag lär mig att se på platsen, djuren och omgivningen jag är i på ett annat sätt genom att fotografera dem. Jag behöver då beskåda dessa saker och lära mig om dem för att få rätt bild.

Särskilt pingviner är roliga att fotografera.
– De är så mänskliga på något vis och otroligt roliga. Det går inte många minuter utan att man bryter ut i skratt då de är riktigt underhållande att stå och kika på, berättar Malin Hanning.

Nyligen har Malin gått över till att skriva ut sina printar själv, och valet föll på Epsons skrivare, just nu Epson SureColor SC-P900.


Fotoskrivaren Epson SureColor SC-P900 kan skriva ut i upp till A2+.

Varför har du valt att jobba med Epson?
– Epson har otroligt bra fotoskrivare med hög kvalitet. De är klimatvänner vilket jag står bakom fullt ut. De använder sig av en teknologi som gör att produkterna drar mindre ström och jobbar mot att bli grönare, säger Malin och fortsätter:
– Som fotograf behöver jag printa och att kunna jobba med företag som tänker på miljön är något jag värderar högt. Skrivarna levererar väldigt fina bilder och jag är perfektionist så det kan inte bli bättre.

Vilka fördelar ser du med att printa själv?
– Framförallt att kunna printa när jag vill och även att kunna testa för att se att det blir bra innan det slutliga resultatet till kund, eller mig själv för den delen. Valet av papper blir också fler och det är väldigt kul att kunna experimentera sig fram för att få fram det bästa printet.

Vad ser du för fördelar med Epson P900?
– Åh, att den kan printa upp till A2! En storlek jag säljer en del printar av själv så den skrivaren var ett givet val för mig.

Vad skulle du ge för tips till den som vill börja skriva ut sina egna foton?
– Kör, bara kör! Du kommer inte ångra dig. Det är så otroligt kul att hålla sina bilder i handen och inte bara se dem digitalt. Bilden växer till liv på ett helt annat sätt och du kan även se saker i bilden du inte sett förr.

Hon tipsar också om att testa dig fram bland olika papper för att hitta dina favoriter.

www.epson.se Följ @epsonsverige på instagram

Malin Hanning

Ålder: 34 år

Bor i: Stockholm

Gör: Fotograferar

Hemsida: Under uppbyggnad

Instagram: @malin.hanning