Annons

Så finansierar du bäst ny kamerautrustning

Ny kamerautrustning kan kosta alltifrån några tusenlappar till hundratusentals kronor. Oavsett hur mycket du är beredd att lägga på ny utrustning måste köpet finansieras på något sätt. Här kommer 3 tips på hur du kan finansiera din nya kamera.

TEXT: Låneguiden

Ska du köpa ny kamerautrustning och funderar över hur du ska finansiera köpet? Såväl kameror som objektiv finns i alla olika prisklasser, och vilken prisklass du väljer kan påverka dina finansieringsalternativ.

Allra helst vill du använda sparade pengar för att finansiera köpet, men planerar du att köpa utrustning för uppemot 50 000 kronor eller mer är det inte alltid en möjlighet. Som tur är finns det fler alternativ.

1. Finansiera din nya kamera med ett lån

För större inköp kan ett lån vara det bästa alternativet eftersom du kan sprida ut kostnaden över längre tid. Visserligen tvingas du betala ränta för ditt lån, men om du gör en grundlig jämförelse av långivarnas villkor kan du hitta det billigaste alternativet och spara pengar.

På Låneguiden kan du jämföra långivarnas räntor och hitta det sms-lån som är bäst för dig. Tänk dock på att betala tillbaka skulden så fort som möjligt för att inte behöva betala mer än absolut nödvändigt för ditt lån.

3. Låna pengar av familj och vänner

Har du möjlighet att låna pengar av familj eller vänner är det att föredra framför att teckna lån hos en bank eller långivare. Detta eftersom du vanligtvis slipper betala räntekostnader för lånet och får en mer flexibel återbetalningsplan. Du behöver därmed inte känna samma stress och oroa dig för att skulden ska växa sig större.

Tänk dock på att du har lånat pengarna - se därför till att betala tillbaka skulden så snabbt du kan.

4. Vänta och spara ihop pengarna

Är du inte i akut behov av en ny kamera gör du bäst i att vänta och spara ihop pengarna du behöver. På så vis behöver du inte dra på dig några onödiga skulder som riskerar få dig att hamna i djup skuldsättning.

Att spara ihop stora belopp kan visserligen ta tid, men du kan snabba på processen genom att exempelvis rensa ut förrådet och sälja gamla prylar du inte längre behöver.

Ett annat alternativ är att spara ihop en del av det totala beloppet du behöver och ta lån på resterande del. På så vis kan du åtminstone minska dina lånekostnader.

TEXT: Låneguiden