Annons

Utforska din kreativitet med MOVE – flytta dig mellan stativ, gimbal och motion control på bara några sekunder

TEXT: Manfrotto

Hjärtat i Manfrottos nya snabbkopplingssystem MOVE är en liten platta som du fäster på din kamera, gimbal eller annan utrustning. Snabbplattan öppnar upp ett helt ekosystem av produkter för hybridfotografen som vill få utlopp för sin kreativitet varje gång den fotograferar eller filmar och snabbt vill kunna växla mellan gimbal, stativ, skenor med mera.

– Marknaden har förändrat vår marknad. Alla kan fota och filma, men skillnaden mellan en amatör och en professionell bildskapare är kreativiteten du kan leverera med din kamera. Med det här ekosystemet vill vi ge möjligheten att skapa nya sätt att fånga innehåll varje gång, säger Davide Acerbis som är produktchef på Manfrotto Supports.

Manfrotto MOVE Quick Release System består av en snabbplatta och flera andra produkter med MOVE i åtanke. Men systemet fungerar med alla Manfrottos stativ och andra stativ också för den delen. Standard 3/8"- och 1/4"-gängor betyder nästan universell kompatibilitet med stativ.

– Med snabbplattan kan du skapa ditt eget ekosystem baserat på vad du redan har. Vi vill inte att kunden från dag ett ska behöva köpa allt. Vi vill att kundens upplevelse ska förbättras och upptäcka något nytt med att använda MOVE, säger Davide och fortsätter:

– När du testat är jag 100 procent säker på att du kommer att vilja fortsätta utforska systemet och kanske köpa en slider, en gimbal eller annan produkt. På det här sättet kan du få utlopp för din kreativitet varje gång du fotograferar stillbilder och video.

Här kan du läsa mer om Manfrotto MOVE och upptäcka alla produkterna i systemet.

Med ett enkelt vred kan lossa snabbplattan och snabbt få loss kameran för att flytta den från ett traditionellt stativ till en gimbal till exempel. Flödet blir sömlöst.

– Med de kompakta systemkamerorna blir användaren inte längre bara en stillbildsfotograf eller bara en videograf, vi har mer och mer att göra med en hybridanvändare som inte bara vill ha den traditionella lösningen med ett stativ och stativhuvud, utan de behöver stabilisering, rörelsekontroll och en slider. Det är här vi kommer in med Manfrotto MOVE, säger Davide Acerbis.

Flera produkter i Manfrotto MOVE

Med MOVE lanserade Manfrotto också några nya produkter, förutom snabbplattan.

300XM Modular Gimbal är en modulär gimbal. På någon sekund kan du gå från gimbal till att produkten är ett videohuvud och med en enda låsspak kan det modulära handtaget fästas direkt på Manfrotto Gimboom för fjärrkontrollsanvändning.

– Med Gimboom kan du skapa nya vinklar från marknivå till drönarperspektiv. Med ett avtagbart ben gör du Gimboom till ett stativ och du blir verkligen ett enmannaband som snabbt kan växla mellan monopod och trebensstativ.

När du sträcker ut Gimboom till full längd förlorar du kontrollen över vad som spelas in eftersom kameran hamnar så långt bort. Därför utvecklade Manfrotto Monitor Connector som är säker, solid och enkel att använda. För att få rörelsekontoll finns Motion Control där du kan spåra, panorera och luta för upp till 3-axlig rörelsevideo och timelapse. Det är bara att klicka i och fota.

– Det här är ett första steg för att skapa nya produkter för den marknaden där den kompakta systemkameran är den professionella bildskaparens val. Upplevelsen måste vara professionell eftersom det är premiumkvalitet och premiumfunktioner för den professionella hybridfotografen, säger Davide Acerbis.

Här kan du läsa mer om Manfrotto MOVE och upptäcka alla produkterna i systemet.

TEXT:Manfrotto