Annons

Var och hur köper man Ripple (XRP)?

TEXT:Kriptomat

Ripple lanserades av San Francisco-baserade Ripple Labs Inc. 2012.

Hjärtat i systemet är Ripples blockkedja, XRPL, som bygger på en unik konsensusmekanism med Proof of History, för validering av transaktioner.

Det är XRPL som gör det möjligt att validera Ripple-transaktioner på, i genomsnitt, tre till fem sekunder. XRPL skalar upp till 1500 transaktioner per sekund - det är 100 gånger fler än Ethereum.

Den genomsnittliga kostnaden per transaktion är bara 0,0002 euro.

PoH-konsensusmekanismen förbrukar en liten del av den el som används av Proof of Work-blockkedjorna, såsom Bitcoin och Ethereum.

Ripple Labs säger att Ripple är ett system för bruttoavveckling i realtid, valutaväxling och överföringsnätverk.

Det är den sista meningen som är mest talande. Ripple startade som en plattform för internationella penningöverföringar.

Om penningöverföringar

Varje dag lämnar tusentals människor sina familjer för att söka arbete i rikare länder. De lovar att skicka tillbaka pengar när de hittar ett jobb.

De pengar som de skickar tillbaka kallas i finansvärlden för en penningöverföring.

Överföringar av pengar är en stor affärsverksamhet. Enligt marknadsforskare kommer de globala överföringarna att uppgå till 669,7 miljarder euro år 2020. Marknaden förväntas växa till 1,17 biljoner euro år 2030.

I fiatvärlden hanteras överföringar av banker och penningöverföringstjänster som Western Union. Överföringarna är både långsamma och dyra.

Ripple är ett attraktivt alternativ som stöder omedelbara överföringar, nästan utan kostnad. Ripple tar emot lokal valuta, omvandlar den till XRP, överför den internationellt och växlar den till mottagarens lokala valuta för utbetalning - allt på några sekunder.

Det dröjde inte länge innan etablerade penningöverföringsföretag och valutaöverföringstjänster började fråga om de ville ersätta sina långsamma och dyra internationella nätverk med XRPL. Dessa företag är nu Ripples största kunder. Banker, sparbanker och internationella företag använder Ripple-tekniken för att snabbt och billigt flytta pengar över gränserna.

XRP-kryptovalutan är central för Ripples affärsmodell eftersom den körs på den ultrasnabba XRPL-blockkedjan, vilket gör att transaktioner kan slutföras på några sekunder, oavsett hur många internationella gränser som korsas på vägen.

I dag riktar sig dussintals applikationsutvecklare till XRPL-plattformen - antingen den offentliga eller privata blockkedjan baserad på XRPL:s öppna källkod - för att skapa decentraliserade finansapplikationer och andra applikationer som drar nytta av omedelbara transaktioner och låga avgifter.

På grund av sin effektivitet och sitt stöd för avancerade utvecklingsverktyg har Ripple blivit en rival till Ethereum som plattform för blockkedjebaserade applikationer. Ripple är särskilt stark inom området decentraliserad finansiering, eller DeFi.

Detta har i sin tur gjort Ripple attraktivt för investerare, särskilt de som tror att blockkedjetekniken kommer att spela en viktig teknisk roll i Web3-ekosystemet.

Här får du en snabb översikt och några tips om var och hur man köper Ripple (XRP).

Var man köper Ripple (XRP)

Många kryptovalutabörser och andra plattformar säljer gärna Ripple-mynt till köpare och investerare. Tyvärr gör detta stora antal försäljningsplatser att valet av plattform är en av de svåraste - och viktigaste - uppgifterna när du funderar på hur du ska köpa Ripple.

De flesta börser - särskilt de decentraliserade börserna, DEX - som har fått så mycket uppmärksamhet i kryptogemenskapen under det senaste året eller två - vänder sig till samma relativt lilla målgrupp med erfarna kryptoköpare, teknikexperter som är bekväma med att välja en kall plånbok för off-chain-lagring, säkra hexadecimala kryptografiska nycklar och interagera direkt med blockkedjenätverket.

Allt eftersom tiden gått har fler och fler nya investerare och nya kryptoägare blivit intresserade av att köpa XRP och andra kryptovalutor för första gången. De plattformar som endast är avsedda för experter erbjuder inte den säkerhet, de verktyg och den hjälp som skulle göra det möjligt för dessa användare att investera framgångsrikt. Plattformarna är bra lösningar för datavetenskapliga akademiker och blockkedjeexperter. De är bra lösningar för digitala insiders. För resten av oss? Inte alls.

För de flesta användare är en DEX inte det bästa svaret på frågan om var man kan köpa Ripple. Om du inte har Python som modersmål är det bättre att skapa ett konto på en kryptoplattform som Kriptomat.

Depåplattformar är enkla att använda. De tillhandahåller det aktuella priset på Ripple och en chans att göra ett köp. Om du är ny i blockkedjevärlden och vill köpa XRP-mynt är Kriptomat ett utmärkt val.

Du lär dig snabbt att det är lite mer komplicerat att skapa ett konto än att bara ange användarnamn och lösenord.

Ett sätt att veta att du arbetar med en välrenommerad kryptobörs är att den kräver att du verifierar din identitet genom att tillhandahålla en elektronisk kopia av ditt statligt utfärdade ID-kort, pass eller körkort. Dessa KYC-bestämmelser (Know Your Customer) krävs av alla företag som följer bestämmelserna om bekämpning av penningtvätt i EU:s allmänna dataskyddsförordning - en uppsättning regler som ska bidra till att hålla konsumenterna trygga och säkra på internet.

Identitetsverifiering kan ta timmar eller dagar på de flesta kryptosajter. På Kriptomat kan de enkla KYC-procedurerna genomföras på några sekunder och verifieras på några minuter.

Du börjar med att skriva in din adress och ladda upp en högupplöst bild av ditt statligt utfärdade foto-ID. Kriptomat guidar dig genom att skapa en selfie - ett foto av dig som matchar fotot på ditt ID-kort. I de flesta fall verifieras identiteten inom några minuter.

Hur man köper Ripple

När ditt konto är verifierat kan du gå vidare till nästa steg för att köpa XRP.

De flesta köpare säger att det snabbaste och enklaste sättet att köpa Ripple (XRP) är att använda Visa eller Mastercard. Välj helt enkelt Köp i menyn och följ instruktionerna på skärmen. Du kommer att ha XRP i din Kriptomat-plånbok efter några sekunder.

Om du föredrar det kan du överföra dina tillgångar till Kriptomat med en SEPA-överföring från din bank eller genom att använda en penningöverföringstjänst som Neteller eller Skrill. Oroa dig inte för att växla pengar - Kriptomat accepterar insättningar av mer än ett dussin av de mest använda europeiska fiatvalutorna.

När din insättning dyker upp på ditt konto kan du enkelt följa instruktionerna på skärmen och göra ett Ripple-köp.

Det är allt du behöver veta. Du är nu expert på den fina konsten att köpa XRP.

Slutligen

Det viktigaste beslutet du fattar är att välja var du ska köpa Ripple. När du jämför kryptoplattformar ska du ta hänsyn till licensiering och reglering, säkerhet, investeringsverktyg, användarvänlighet och kundsupport. Naturligtvis vill du välja en webbplats där du kan utföra transaktioner på ditt eget språk.

Kom ihåg att du inte får några fysiska Ripple-mynt när du köper XRP. De mynt du köper överförs till din elektroniska adress på blockkedjan och saldot visas på ditt konto. Kriptomat hanterar alla detaljer kring kryptering med offentlig nyckel för att se till att dina krypto överförs snabbt och förblir säkra.

Om Kriptomat

Kriptomat grundades 2018 och revolutionerade kryptovaluta världen med införandet av den enklaste plattformen i Europa. Kriptomat gör digital finansiering så enkel att alla kan få tillgång till den frihet, rättvisa och infriande som krypto representerar. Hundratusentals kunder i Europa och i 120 länder världen över litar på Kriptomat när de köper, säljer, byter, tjänar, delar och investerar i krypto.

TEXT: Kriptomat