Kamera & Bild testar

TEST: Så bra är kameran i Samsung Galaxy A13

Samsung Galaxy A13 håller sig på rätt sida gränsen för att vara användbar – men inte med någon stor marginal.

Kamera Bild har tillsammans med systertidningenMobiltestat nya Samsung Galaxy A13.Det här är en tydlig budgettelefon som lyckas att hålla sig på rätt sida gränsen. När jag testar A13 så är det tydligt att den är skapad med flera kompromisser.

Den tydligaste är bristen på prestanda, att det alltid tar lite längre tid att öppna en app, starta kameran, växla mellan funktioner. Bara när jag ska skriva ett sms och klickar i textrutan tar det en avsevärd stund innan tangentbordet dyker upp på skärmen så jag kan börja skriva.

Skärmen och kamerorna är acceptabla, men inte så mycket mer än så. Sett till prislappen håller skärmen måttet, men det är så klart inte samma briljanta skärmteknik som i Samsungs dyrare telefoner. Samma sak gäller alltså kamerorna.

Du får vidvinkel, makro, porträttläge och video i upp till full HD-upplösning, men även om det kan bli bra bilder i fina förhållanden är det lätt att hitta skavanker i bilderna så fort man tittar bara lite noggrannare. Samsung Galaxy A13 håller sig på rätt sida gränsen för att vara användbar, men det är också tydligt att den inte gör det med någon stor marginal.

Exempelbild, Samsung Galaxy A13.

Läs hela testetav Samsung Galaxy S22 Ultra hos vår systertidning Mobil.