https://www.kamerabild.se/webb-tv/folj-med-in-i-kodak-fabriken-sa-tillverkas-analog-film
547691
Webb-TV
falskt
Webb-TV

Följ med in i Kodak-fabriken – så tillverkas analog film

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/kodak_1.png?itok=noF1o5Id', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/kodak_1.png?itok=noF1o5Id', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/kodak_1.png', w: 1044, h: 619, title: ' ' },]

Totalbetyg

I en 8 minuter lång video får vi se hur det ser ut i Kodak-fabriken i New York – som tillverkar analog film till en hängiven skara analoga fotografer över hela världen.

Geroge Eastman, uppfinnare.
Foto: United States Library of Congress

Studio C-41 (med namn efter processen för framkallning av negativ färgfilm) har blivit invbjuden till Kodaks produktionsfabrik i Rochester, New York, där de dokumenterar processen att skapa analog fotografisk film.

Foto: Studio C-41
Valsar med analog Kodak-film.

Den 8 minuter långa videon går igenom de tre stegen i processen att skapa Kodak-film, samtidigt som den förklarar en del av den tekniska utvecklingen och personen där bakom: George Eastman.

Analog Star Wars

För fem år sedan skrev vi om Kodaks ekonomiska problem. Men en oväntad räddning var ett antal regissörer och filmskapare samman i ett avtal med Kodak om att de skulle köpa en viss mängd film från tillverkaren för sina framtida produktioner. Sedan dess har flera olika Kodak-produkter släppts.

0#3#Mer om Kodak

– Allt fler går tillbaka till film på grund av att det ger ett naturligare utseende, säger Andrew Evenski, chef på Kodaks avdelning för kommersiell film under 2015.

Vad tycker du?

Brukar du fotografera analogt?

Resultatvisning: 
0
547690
gr:rror validating access token: Sessi