Webb-TV

Följ med in i Kodak-fabriken – så tillverkas analog film

I en 8 minuter lång video får vi se hur det ser ut i Kodak-fabriken i New York – som tillverkar analog film till en hängiven skara analoga fotografer över hela världen.

Geroge Eastman, uppfinnare.

Studio C-41 (med namn efter processen för framkallning av negativ färgfilm) har blivit invbjuden till Kodaks produktionsfabrik i Rochester, New York, där de dokumenterar processen att skapa analog fotografisk film.

Valsar med analog Kodak-film.

Den 8 minuter långa videon går igenom de tre stegen i processen att skapa Kodak-film, samtidigt som den förklarar en del av den tekniska utvecklingen och personen där bakom: George Eastman.

Analog Star Wars

För fem år sedan skrev vi om Kodaks ekonomiska problem. Men en oväntad räddning var ett antal regissörer och filmskapare samman i ett avtal med Kodak om att de skulle köpa en viss mängd film från tillverkaren för sina framtida produktioner.Sedan dess har flera olika Kodak-produkter släppts.

Mer om Kodak

– Allt fler går tillbaka till film på grund av att det ger ett naturligare utseende, säger Andrew Evenski, chef på Kodaks avdelning för kommersiell film under 2015.