Webb-TV

Martina Norlén berättar om sin norrskensbild

Martina Norlén blev förstaprisvinnare i vår stora norrskensfototävling – ikväll sänder Kamera & Bild och Norrsken Sverige live på Facebook där vi pratar med Martina om vinnarbilden, chanserna för norrsken just nu och vår kommande norrskensresa till Abisko.

Martina Norlén tog hem priset med en norrskensresa till Abisko tillsammans med Kamera Bild, Norrsken Sverige och Zoom Fotoresor.

Ikväll kan du höra henne berätta mer om sin vinnarbild tillsammans med Calle Rosenqvist från Kamera Bild och Carl Bergstrand från Norrsken Sverige som sänder live på Facebook klockan 20.30 via denna länk.Du får även en uppdatering på hur chanserna att fotografera norrsken ser ut just nu.

Martina Norlén.

Så här sa Calle Rosenqvist kring Martinas bild när den valdes till vinnare av vår fotoresa:

– Den bild som fångade vår uppmärksamhet redan från början var denna bild på norrsken tagen avMartina Norlén.Här ser vi en fotograf som tänkt bortanför de klassiska norrskensbilderna och arbetat med förgrunden för att förstärka känslan i bilden, förklarar Calle Rosenqvist.

Grattis till vinsten Martina! Kan du berätta lite mer om bilden?

– Bilden är tagen i Bålsta, på en vändplats med skog vid sidan om. En liten bit från går en relativt trafikerad väg. Dagtid är platsen verkligen inget märkvärdigt, men med rätt förutsättningar är den magisk med sin inramning av himmeln. Jag har åkt förbi platsen många gånger förut utan att tänka på den som en plats att fota på. Oftast när jag har sett norrskensbilder så visar de superfina norrsken, men jag ville ha fler element med. Något jag själv aldrig sett på bild än. Ville inte ha den där känslan "ah ett fint norrsken" och sen inte någon mer eftertanke eller fundering.

Läs mer om norrsken och hur du fotograferar det på bästa vis under vår avdelning Norrsken Plus.