Webb-TV

REPRIS: Föreläsning om färg & färgrymder med John Hellström

Kamera & Bild LIVE 2021: Lyssna på porträtt- & bröllopsfotografen John Hellström när han förklarar vikten av att se rätt färg i sin bildbehandling. Är bildskärmen viktig? Björn Nordgren, EIZO, berättar. Under en dryg timme pratar vi färg, perception, teknik, profilering och kalibrering – med svar på tittarnas frågor. Eventet presenteras av EIZO.

Hela 11 000 gånger gick folk in och kikade på vår studiosändning Kamera Bild LIVE som vi höll under två dagar med sju olika avsnitt!Vi tackar för den överväldigande responsen för Kamera Bild LIVE 2021 och hoppas att du som tittare fick svar på just din fråga.

Kamera Bild LIVE 2021

Eftersom så många lämnat frågor både i förväg och skrivit i chatten så hann vi inte med att ta upp alla. Men stort tack till alla som skickade in frågor och har kontaktat oss!

Björn Nordgren & John Hellström.

JOHN HELLSTRÖM

Dr. John Hellström fokuserar på utveckling och förbättring inom idrott och foto. Han är kapten för Svenska Landslaget i Fotografi och var domare under printfinalen i Svenska Mästerskapen i Fotografi 2021.

Med en bakgrund som tränare och forskare på expertis inom idrott har han ett annorlunda sätt att utveckla sin och andras fotograferingar. Genom träningsprocesser som används av olympiska medaljörer så har han själv utvecklats som coach, fotograf och printmakare. John har bl.a. vunnit i SM i Fotografi och Årets Bild, vunnit WPPI i USA, tagit den högst rankade bröllopsbilden i Europa, samt blivit rankad topp-10 i världen som bröllopsfotograf i World Cup.

John Hellström vann Årets bild 2020 i SM-tävlingen, med sin ”Pool of love”. Bilden vann även förstapris i bröllopskategorin.

Han har foto- och printstudio i Vallentuna (norra Stockholm) där han printat åt flera andra medaljörer i Svenska Mästerskapen och coachar fotografer att hitta sin egen utveckling.

Under sin föreläsning berättar John om vikten av att se rätt färg i sin bildbehandling, och hur han arbetar med detta i sitt arbetsflöde.Är bildskärmen viktig? Kan man verkligen lita på det man ser? Björn Nordgren, EIZO, förklarar lite om hur färg fungerar.

Tack alla deltagare

Vi säger tack till alla deltagare i Kamera Bild LIVE 2021:

Stefan Sjöberg,Cyberphoto, som berättade om deras begagnatmarknad – tillsammans med Cyberphoto.

► Anki Hammar,naturfotograf, som visade bilder och berättade om makro, landskap, fåglar och resor – tillsammans med Zoom Fotoresor.

► Leon Grimaldi,actionfotograf, som berättade om hur det är att fotografera actionbilder i svåra miljöer – tillsammans med BenQ.

Victor Ackerheim,som avslöjade innehållet i kommande Fotomässan 2022 – tillsammans med Stockholmsmässan.

John Hellström,bröllop- och porträttfotograf, som berättade hur han tänker kring färger, arbetsflöden och kalibrering – tillsammans med Björn Nordgren, EIZO.

Joel Marklund,sportfotograf, som berättade historiena bakom bilderna från både ett pandemidrabbat OS, men även om hur det är att fotografera reportagebilder – tillsammans med Robin Levin, Nikon.

Jessica Wikström,porträttfotograf, som genomförde en livefotografering i studion och förklarade sina idéer – tillsammans med Ludvig Almås, Fujifilm Martin Widen, Capture One.