Webb-TV

REPRIS: Jessica Wikström fotograferar live i studion

Kamera & Bild LIVE 2021: Häng med när porträttfotografen Jessica Wikström genomför och guidar oss genom en porträttfotografering live i studion! På plats finns även Ludvig Almås, Fujifilm & Martin Widen, Capture One, som tillsammans med Jessica svarar på tittarnas frågor. Eventet presenteras av Fujifilm.

Hela 11 000 gånger gick folk in och kikade på vår studiosändning Kamera Bild LIVE som vi höll under två dagar med sju olika avsnitt!Vi tackar för den överväldigande responsen för Kamera Bild LIVE 2021 och hoppas att du som tittare fick svar på just din fråga.

Kamera Bild LIVE 2021

Eftersom så många lämnat frågor både i förväg och skrivit i chatten så hann vi inte med att ta upp alla. Men stort tack till alla som skickade in frågor och har kontaktat oss!

Under vår sändning fotograferade Jessica modellen Cecilia med blixt och samtidigt förklara sitt tillvägagångssätt, för att senare även fotografera en hon inte kände – i detta fall moderatorn och programledaren Calle Rosenqvist. Resultatet på bilderna ser du här ovan.

Du kan även ladda ned första bilden i JPEG (13 MB, 9107x12416 pixlar) eller bilden i Fujifilms råformat RAF (210 MB. 8736x11648, 102 megapixel)för att själv kolla hur bildfilen blev. Tryck högerknapp och välj "Spara länk som" för att spara bilden.

Under sändningen fick vi se bilderna direkt när de togs på Cecilia Vistöm som var modell. På plats finns även Ludvig Almås, Fujifilm, och Martin Widen, Capture One, för att svara på tittarnas frågor tillsammans med Jessica.

JESSICA WIKSTRÖM

Jessica Wikström är en prisbelönt porträttfotograf baserad i Stockholm, specialiserad inom kreativa och cinematiska porträtt, med klienter över hela världen. Jessica arbetar ofta med en ljuskälla för att plocka fram både dramatik och djupa skuggor i sina bilder – något som kännetecknar hennes bildspråk.

Tack alla deltagare

Vi säger tack till alla deltagare i Kamera Bild LIVE 2021:

Stefan Sjöberg,Cyberphoto, som berättade om deras begagnatmarknad – tillsammans med Cyberphoto.

► Anki Hammar,naturfotograf, som visade bilder och berättade om makro, landskap, fåglar och resor – tillsammans med Zoom Fotoresor.

► Leon Grimaldi,actionfotograf, som berättade om hur det är att fotografera actionbilder i svåra miljöer – tillsammans med BenQ.

Victor Ackerheim,som avslöjade innehållet i kommande Fotomässan 2022 – tillsammans med Stockholmsmässan.

John Hellström,bröllop- och porträttfotograf, som berättade hur han tänker kring färger, arbetsflöden och kalibrering – tillsammans med Björn Nordgren, EIZO.

Joel Marklund,sportfotograf, som berättade historiena bakom bilderna från både ett pandemidrabbat OS, men även om hur det är att fotografera reportagebilder – tillsammans med Robin Levin, Nikon.

Jessica Wikström,porträttfotograf, som genomförde en livefotografering i studion och förklarade sina idéer – tillsammans med Ludvig Almås, Fujifilm Martin Widen, Capture One.