https://www.kamerabild.se/webb-tv/repris-joel-marklund-om-historien-bakom-sina-bilder
548526
Webb-TV
falskt
Webb-TV

REPRIS: Joel Marklund om historien bakom sina bilder

Totalbetyg

Kamera & Bild LIVE 2021: Lyssna på sportfotografen Joel Marklund som berättar om att jobba med sportevenemang mitt i en pandemi. Under en dryg timme berättar han om både sin sport- och reportagefotografering – och tillsammans med Robin Levin från Nikon svarar han på tittarnas frågor. Eventet presenteras av Nikon.

Hela 11 000 gånger gick folk in och kikade på vår studiosändning Kamera & Bild LIVE som vi höll under två dagar med sju olika avsnitt! Vi tackar för den överväldigande responsen för Kamera & Bild LIVE 2021 och hoppas att du som tittare fick svar på just din fråga.

0#8#Kamera & Bild LIVE 2021

Eftersom så många lämnat frågor både i förväg och skrivit i chatten så hann vi inte med att ta upp alla. Men stort tack till alla som skickade in frågor och har kontaktat oss!

 

Foto: Johan Wessel
Robin Levin & Joel Marklund.

JOEL MARKLUND 

När coronapandemin slog till valde sportfotografen Joel Marklund att stanna kvar i det som skulle bli världens epicenter för viruset - New York. Från en dag till en annan byttes sportevenemang mot bårhus, Black Lives Matter-demonstrationer och stormningen av Kapitolium i Washington DC. Nu är han tillbaka i sportens värld efter en sommar fylld av fotbolls-EM, OS och Paralympics och förbereder sig för sitt åttonde OS.

Hör honom berätta om skiftena mellan sport- och dokumentär nyhetsfotografering och hur det är att jobba med sportevenemang mitt i en pandemi. På plats var även Nikons produktspecialist Robin Levin, som tillsammans med Joel besvarade era tittarfrågor.

Foto: Joel Marklund

Foto: Joel Marklund

Tack alla deltagare

Vi säger tack till alla deltagare i Kamera & Bild LIVE 2021:

 

 Stefan Sjöberg, Cyberphoto, som berättade om deras begagnatmarknad – tillsammans med Cyberphoto.

► Anki Hammar, naturfotograf, som visade bilder och berättade om makro, landskap, fåglar och resor – tillsammans med Zoom Fotoresor.

► Leon Grimaldi, actionfotograf, som berättade om hur det är att fotografera actionbilder i svåra miljöer – tillsammans med BenQ.

► Victor Ackerheim, som avslöjade innehållet i kommande Fotomässan 2022 – tillsammans med Stockholmsmässan.

 John Hellström, bröllop- och porträttfotograf, som berättade hur han tänker kring färger, arbetsflöden och kalibrering – tillsammans med Björn Nordgren, EIZO.

► Joel Marklund, sportfotograf, som berättade historiena bakom bilderna från både ett pandemidrabbat OS, men även om hur det är att fotografera reportagebilder – tillsammans med Robin Levin, Nikon.

 Jessica Wikström, porträttfotograf, som genomförde en livefotografering i studion och förklarade sina idéer – tillsammans med Ludvig Almås, Fujifilm & Martin Widen, Capture One.  

 

Övriga inslag från Kamera & Bild LIVE kommer att läggas upp löpande här på på www.kamerabild.se.

gr:rror validating access token: Sessi