Webb-TV

REPRIS: Joel Marklund om historien bakom sina bilder

Kamera & Bild LIVE 2021: Lyssna på sportfotografen Joel Marklund som berättar om att jobba med sportevenemang mitt i en pandemi. Under en dryg timme berättar han om både sin sport- och reportagefotografering – och tillsammans med Robin Levin från Nikon svarar han på tittarnas frågor. Eventet presenteras av Nikon.

Hela 11 000 gånger gick folk in och kikade på vår studiosändning Kamera Bild LIVE som vi höll under två dagar med sju olika avsnitt!Vi tackar för den överväldigande responsen för Kamera Bild LIVE 2021 och hoppas att du som tittare fick svar på just din fråga.

Kamera Bild LIVE 2021

Eftersom så många lämnat frågor både i förväg och skrivit i chatten så hann vi inte med att ta upp alla. Men stort tack till alla som skickade in frågor och har kontaktat oss!

Robin Levin & Joel Marklund.

JOEL MARKLUND

När coronapandemin slog till valde sportfotografen Joel Marklund att stanna kvar i det som skulle bli världens epicenter för viruset - New York. Från en dag till en annan byttes sportevenemang mot bårhus, Black Lives Matter-demonstrationer och stormningen av Kapitolium i Washington DC.Nu är han tillbaka i sportens värld efter en sommar fylld av fotbolls-EM, OS och Paralympics och förbereder sig för sitt åttonde OS.

Hör honom berätta om skiftena mellan sport- och dokumentär nyhetsfotografering och hur det är att jobba med sportevenemang mitt i en pandemi.På plats var även Nikons produktspecialist Robin Levin, som tillsammans med Joel besvarade era tittarfrågor.

Tack alla deltagare

Vi säger tack till alla deltagare i Kamera Bild LIVE 2021:

Stefan Sjöberg,Cyberphoto, som berättade om deras begagnatmarknad – tillsammans med Cyberphoto.

► Anki Hammar,naturfotograf, som visade bilder och berättade om makro, landskap, fåglar och resor – tillsammans med Zoom Fotoresor.

► Leon Grimaldi,actionfotograf, som berättade om hur det är att fotografera actionbilder i svåra miljöer – tillsammans med BenQ.

Victor Ackerheim,som avslöjade innehållet i kommande Fotomässan 2022 – tillsammans med Stockholmsmässan.

John Hellström,bröllop- och porträttfotograf, som berättade hur han tänker kring färger, arbetsflöden och kalibrering – tillsammans med Björn Nordgren, EIZO.

Joel Marklund,sportfotograf, som berättade historiena bakom bilderna från både ett pandemidrabbat OS, men även om hur det är att fotografera reportagebilder – tillsammans med Robin Levin, Nikon.

Jessica Wikström,porträttfotograf, som genomförde en livefotografering i studion och förklarade sina idéer – tillsammans med Ludvig Almås, Fujifilm Martin Widen, Capture One.