Webb-TV

Stockholms Fotodag: Så jobbar Therese Asplund med färger i sina bilder

Se Therese Asplund föreläsa på Stockholms Fotodag – om färger och porträtt. Hon lägger hellre tiden på att skapa än att grotta ner sig i teknik, men vet samtidigt hur viktigt det är att kunna lita på vad bildskärmen visar. I föreläsningen medverkar även Björn Norgren från EIZO, som förklarar tekniken bakom skärmar och färgprofiler.

Therese Asplund är en svensk porträttfotograf med passion för människor och ljus och driver sedan mer än tio år fotostudion Ateljé Linslusen. Förutom arbetet i studion, med nyföddbebisar, barn och familjer, så gör hon även många jobb ute på location både i uppdrag för olika företag och privatpersoner. På uppdrag för företag fotograferar Therese allt från mode och reklam till arkitektur och produkter. De konstbilder hon gör i sina egna projekt blir ofta tävlingsbilder och Therese har vunnit priser både i Sverige och internationellt.

När det kommer till bildskärmar kan man lätt drunkna i tekniska specifikationer, men vad gör det för skillnad rent praktiskt? Therese Asplund tävlar på allra högsta nivå men lägger hellre tiden på att skapa än att grotta ner sig i tekniken och vet hur viktigt det är att du kan lita på vad du ser när du redigerar.

På Stockholms Fotodag föreläste hon om sitt sätt att jobba med färger och porträtt.Björn Norgren på EIZO förklarade även tekniken bakom skärmar och färgprofiler.

Se även när Therese Asplundblir intervjuad ute på mässgolvet:

Se också en intervju medBjörn Norgren från EIZO: