Webb-TV

Stockholms Fotodag: Se Alexander Mahmoud föreläsa – fotograf på Dagens Nyheter

På Stockholms Fotodag berättade Alexander Mahmoud om sitt jobb som fotograf på Dagens Nyheter: Vilka utmaningar han möter och hur hans vardag ser ut. Exempelvis hur det är att jobba i Ukraina och att ha en minut med skådespelaren Tom Hanks.

Alexander Mahmoud är fotograf på Dagens Nyheter. Med kameran som verktyg skildrar han händelser både i Sverige och internationellt. Han har flera gånger nominerats till Stora journalistpriset, som Årets berättare och Årets röst. Han har även vunnit priset tillsammans med DN-journalisterna Josefin Sköld och Patrik Lundberg – för deras granskning av det svenska adoptionssystemet. Då i kategorin Årets avslöjande.

Alexander har även sommarpratat i Sveriges Radio och släppt två böcker, nu senast ”Du vill inte mer” som kom ut i februari på Norstedts förlag. Den nya boken, som Alexander beskriver som en kärleksförklaring till arbetet, är en fotografisk arbetsdagbok där 150 bilder blandas med texter om hans arbete på DN, livet i övrigt och om möten med olika människor – kända såväl som mindre kända.

På Stockholms Fotodag berättade Alexander om jobbet som fotograf på Dagens Nyheter: Vilka utmaningar han möter, hur hans vardag ser ut och vad som krävs för att skapa bilder som berör – som exempelvis hur det är att jobba i Ukraina, att ha en minut med skådespelaren Tom Hanks och hur han tänker för att göra alla sina jobb spännande.

Se även när Alexander Mahmoudblir intervjuad ute på mässgolvet: