Webb-TV

Umeås Fotodag: Se Lucia Griggi föreläsa om avlägsna expeditioner

Se Lucia Griggis föreläsning från Umeås Fotodag. Lucia Griggi är fotografen, filmaren och Canonambassadören som utforskar den vilda naturen och dess djurliv. På Umeås fotodag berättar Lucia om hur det är att fotografera i kalla miljöer som på Antarktis.

Lucia Griggi är fotografen, filmaren och Canonambassadören som utforskar den vilda naturen och dess djurliv. Hon har sina rötter i surfvärlden och andra actionsporter, där hennes våghalsiga bilder fångade mitt bland vågorna har kunnat ses i magasin världen över. Bland annat har hon simmat ut och fotograferat i en av de farligaste vågorna på planeten – ”Banzai Pipeline” som bryter utanför den norra delen av Hawaii.

Men i dag är det för den brittisk-italienska fotografen främst polarområdena som utgör hennes äventyr. Hon har genomfört flera expeditioner till avlägsna platser på Antarktis och Arktis, där hon har fotograferat både på marken och från luften.

”Jag älskar äventyr – att hänga ut från en helikopter eller att simma under vattnet med enorma vågor ovanför mitt huvud. Jag blir lycklig av det, men jag kan också få den känslan när jag sitter stilla i timmar och väntar på vilda djur”, har Lucia Griggi sagt om sitt fotograferande.

Lucia Griggis bilder har prisats i flera internationella fototävlingar och hon har jobbat med uppdragsgivare som BBC, Warner Brothers och Disney. Sedan 2015 är det både stillbild och film som står på hennes agenda, och hon jobbar med utrustning från Canon.

På Umeås fotodag berättar Lucia om hur det är att fotografera i kalla miljöer som det högarktiska området och Antarktis. Med hennes bilder kommer vi att få följa med till de mest avlägsna platserna på vår planet, från inhemska människor i norr till expeditioner genom Antarktis. Hon kommer även berätta om sin bevarandefotografering och hur vi kan hjälpa vår planet – och allt hon upplevt under sina resor.

Umeås Fotodag

Du ser föreläsningen i toppen av artikeln!