Webb-TV

Webinarium: "Celebrating Women Wildlife Photographers"

På internationella kvinnodagen den 8 mars kan du lyssna på flera kvinnliga wildlife-fotografer när de berättar om sitt viktiga arbete att berätta en historia med bilder.

Kamera Bild har tidigare skrivit om Malissa Schäfer som skapat det nya internationella magasinet Mother.I Mother hittar du ett flertal svenska fotografer, bland annat Lisa Sihlberg, LisaLove Bäckman, Malin Hanning, Magda Lindblom och Sonja Sandström som bidrar med både bilder och texter.

I morgon på internationella kvinnodagen kan du lyssna på de fem kvinnliga fotograferna som är med i magasinet: Melissa Schäffer, Julia Astok, Lianna Nixon, Merche Llobera och Molly Ferrill. Under webinariet kommer de att berätta om sina egna historier, sina upplevelser som fotografer och jämställdhet inom det fotografiska fältet samt delta i panelsamtal.

Fotograferna som är med i webinariet är också med i magasinet:

– Jag har följt dem, och andra, under en lång tid på sociala medier. De inspirerar mig och visar en annan vinkel, en annan koppling till naturen och jag tror att det är viktigt att det inte bara är naturfotografer som dokumenterar naturen.Målet är att stötta kvinnliga fotografer internationellt, att skapa ett magasin med berättelser som vi vill berätta för våra barn och barnbarn. Jag känner också att kvinnor inte blir tillräckligt sedda. Ur mitt perspektiv så kände jag också att jag inte var ensam under mitt arbete med Mother. Många kvinnor, inklusive mig själv, har ofta dåligt självförtroende och fotografi, kanske naturfotografi specifikt, är ett ganska manligt dominerat område där mycket av fokuset hamnar på tekniska aspekter och att ha ett så stort objektiv som möjligt, förklarade Melissa till Kamera Bild i en tidigare intervju om Mother.

Anmäl digdenna länk för att se webinariet, som presenteras av Sony.