Bildbehandling

Skola: Tre vägar till bättre bröllopsretusch

Efter att ha följt ett brudpar en hel dag är det dags att redigera bilderna. Men hur får jag den där speciella bröllopskänslan i mina bilder?

Jon Norrgren, Jerry Hansas och Justin Rubin ger här sina bästa tips och visar på tre olika bildlösningar för att på bästa vis få till bröllopsbilderna i efterbehandlingen.

 

Bröllopsbild 1:

Ljus och fräsch med varma toner

Foto och retusch: Jon Norrgren

Du måste inte alltid ta in bilden i Photoshop, många gånger kan du komma väldigt långt med din bild bara genom att använda Camera raw eller Lightroom som i stort sätt bygger på samma framkallningsmotor.

Att redigera dina bilder på ett kreativt sätt i rawkonverteraren är inte så svårt. Det gäller bara att du tar dig en ordentlig titt på vad de olika verktygen gör. För mer avancerade och lokala justeringar i bilden så kan det ibland vara svårt att nå hela vägen, men för generella justeringar så kan du nå fantastiskt fina resultat bara genom arbetet i rawkonverteraren.

Samtliga värden i den här steg-för-steg-skolan är absolut inte exakta och passar inte för alla bilder, det är snarare själva arbetsmetoden som jag vill visa. Sen får du testa dig fram bild för bild med vilka värden som passar.

 

  Text

  Publicerad den

  18 apr 2014 - 06:56

  Vi som tipsar

  Justin Rubin, Jerry Hansas och Jon Norrgren ger dig här tipsen för bättre bröllopsretusch.

  Sponsrad artikel från Nikon

  Senaste kommentarerna