Prylnyhet

Leica TL – en uppgradering med bättre autofokus

När Leica lanserade modellen T för några år sedan och vi testade den så kunde vi konstatera att Leicas nya spegellösa system visserligen producerade bra bilder, men att handhavandet inte var så intuitivt som man kunde önska. Nu kommer uppföljaren Leica TL, men det ser inte ut som att man förändrat speciellt mycket.

Leica, likt många andra tillverkare, har en vana att ganska ofta slå på stora trumman utan att man egentligen gjort så där överdrivet mycket för att särskilja den kamera man lanserar från föregångaren. De stora nyheterna i Leica TL är därför att den finns i en titan-finish, utöver den svarta och silverfärgade.

Den förändring Leica verkar ha gjort är att de har förbättrat autofokusen, framför allt i af-c-läget. Det interna minnet har också ökats från 16 till 32GB. Fler objektiv är kompatibla via adaptrar, bland annat R-seriens objektiv och objektiven till Leicas SL-serie. Leica har också förbättrat appen så att man kan dela med sig av sina bilder direkt via appen.

I övrigt är det mesta sig likt i jämförelse med föregångaren. Sensorn är samma cmos-sensor i aps-c-format med en upplösning på 16,5 megapixel. Skärmen är fortfarande en 3,7 tums pekskärm, max iso är 12500, seriebildstagningen toppar ur på fem bilder per sekund.

Om du vill veta vad vi tyckte om föregångaren Leica T, kan du läsa det testet här.

Leica TL kommer att börja säljas under november och priset hamnar på 1700 dollar, vilket motsvarar ungefär 15000 kronor.