Prylnyhet

Ricoh WG-M1: Tål smällar och fotar i 160 grader

Ricoh släpper sin första actionkamera, WG-M1.

Nu hoppar Ricoh på tåget för actionkameror och släpper WG-M1 – vattentät, köldtålig och fotograferar i en bildvinkel på 160 grader.

Ricoh WG-M1 är en kamera för tuffa tag, vilket innebär att den ska klara ett fall från två meter, vara vattentät ner till tio meter och köldtålig även när det är tio minus. Men dessa egenskaper menar Ricoh inte är det mest utmärkande för WG-M1, utan det är möjligheten att kunna fotografera i 160 grader.

– Ricoh har ju redan tidigare visat att de kan göra kameror som tål det mesta, som är stöttåliga och vattentäta, och faktum är att många använder dem som actionkameror. Den stora skillnaden med denna specialversion är vidvinkelläget som fotar med en bildvinkel på 160 grader, säger Per Skog, Nordic Marketing Manager hos Focus Nordic.

Fyra olika vidvinkel-lägen

Kameran har en CMOS-sensor med 14 miljoner pixlar, serietagning med upp till tio bilder per sekund. Video filmas i full-HD med 30 bilder per sekund, och du har möjlighet att filma med hjälp av olika funktioner, som ”High-speed movie” där kameran spelar in höghastighetsvideo för uppspelning i slow-motion. Du kan även skapa time-lapse-filmer.

Vidvinkeln är justerbar i fyra olika lägen, vilket ger olika bildvinklar. Till exempel när du fotograferar under vattnet så är vinkeln cirka 97 grader.

Karbinhake följer med

WG-M1 kommer i två färger, svart och orange, och kan styras från en smartphone eller läsplatta. Kameran levereras med en karbinhake för att kunna fästas på en ryggsäck. Det är även möjligt att bygga på med fler tillbehör, som olika kamerafästen.

Ricoh WG-M1 finns att köpa i slutet av oktober, pris 2 299 kronor.