https://www.kamerabild.se/artiklar/kronikor/elin-kero-gor-det-inte-sa-svart-for-dig
547600
Krönikor
sant
KrönikaPlus

Elin Kero: Gör det inte så svårt för dig!

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/elinkero.jpg?itok=DkWy5l2U', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/elinkero.jpg?itok=DkWy5l2U', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/elinkero.jpg', w: 2000, h: 1369, title: ' ' },]

Totalbetyg

Hur gör du urval efter en fotografering…? Det här är en fråga som jag får förvånansvärt ofta.
  • TEXT Elin Kero
    Publicerad 10 månader 3 veckor
    2020-12-02 15:01

Och de flesta gånger handlar det inte så mycket om hur jag faktiskt gör själva urvalet, utan mer… hur kommer jag förbi det där jobbiga steget? När man landar efter en peppig fotografering och förväntansfullt vill slänga sig in i Photoshop – då kommer urvalet i vägen som en jäkla puckel som man måste ta sig över.

300… 500…. kanske till och med 800 bilder att gå igenom. Tiotals bilder som nästan är identiska med varandra, men med någon liiiiten skillnad som gör att man hakar upp sig och inte kan välja. Hur kommer man förbi det här steget utan att tröttna helt på bilderna och hur tar man tag i det och slutar skjuta det framför sig? 

Jag och en vän till mig diskuterade det häromdan. Hon satt och våndades inför att påbörja sitt urval från sexton olika fotograferingar till ett projekt som hon håller på med. 400 bilder per fotografering skulle gallras ned till en enda bild per shoot – alltså sexton totalt.

»Varje gång jag är inne och kollar så upptäcker jag nya favoriter. Hur kan jag lita på mina ögon? Jag kan absolut välja mina favoriter nu, men när jag kollar nästa gång så kommer jag att känna annorlunda. Det är alltid så«, sa hon.

Läs hela artikeln – bli plusmedlem
167315513313063_3837388759639035