https://www.kamerabild.se/artiklar/kronikor/lars-dareberg-for-nya-vinklar
548596
Krönikor
sant
KrönikaPlus

Lars Dareberg: För nya vinklar

Tycho Brahes trädgård, Ven.

Totalbetyg

"Jag har jobbat med min kamera som verktyg länge nu. Det slår mig ofta vilken dörröppnare den är och allt jag fått vara med om under alla år."

Som du såklart vet handlar fotografi mycket om att hitta nya vinklar och med det berätta en historia på ett nytt sätt. Att tillföra något mer. När ­drönaren lanserades för första gången 2013 var jag snabb med att skaffa mig en, såklart för att kunna fotografera »nya« vinklar. Drönarfotografering var åtminstone något helt annat än det vi var vana vid på den tiden och roligt var det också. Farligt var och är det också med de där surrande små »leksakerna«. Så det är viktigt att vi förhåller oss till reglerna som finns. 

Foto: Lars Dareberg
Lars Dareberg är frilansfotograf med bas i Malmö. Han har jobbat hela sitt liv med bildjournalistik och berättande. Idag lika mycket med filmkamera som med stillbildskamera.

0#6#Signerat Lars Dareberg:

Nu har jag ägt flera stycken olika modeller och är alltid väldigt försiktigt med var och hur jag flyger. Trots det har min drönare ibland levt sitt eget liv. Visst, jag kan erkänna att jag flugit in i något träd när jag panorerat en vacker åkning och inte varit uppmärksam på det runt mig.