https://www.kamerabild.se/artiklar/kronikor/lars-dareberg-tekniknord-eller-bildmanniska
548356
Krönikor
sant
KrönikaPlus

Lars Dareberg: Tekniknörd eller bildmänniska?

Manhattan, New York.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/ldnyc.jpg?itok=cJ7KrvtE', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/ldnyc.jpg?itok=cJ7KrvtE', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/ldnyc.jpg', w: 2000, h: 1333, title: ' Manhattan, New York. ' },]

Totalbetyg

"För mig är det dubbelt, jag är verkligen ingen särskilt teknik-kunnig fotograf, men jag kan på samma gång störa mig otroligt mycket på kollegor och fotografer som gör en grej av att de inte kan någonting om sina kameror."

Är du en tekniknörd eller bildmänniska? Jag tänker att det lätt går att dela upp fotografer i två olika kategorier nämligen. De som älskar tekniken runt fotografering och de som inte riktigt gör det och fokuserar på bilderna. Kanske går det att kombinera. 

Foto: Lars Dareberg
Lars Dareberg är frilansfotograf med bas i Malmö. Han har jobbat hela sitt liv med bildjournalistik och berättande. Idag lika mycket med filmkamera som med stillbildskamera.

För mig är det dubbelt, jag är verkligen ingen särskilt teknik-kunnig fotograf, men jag kan på samma gång störa mig otroligt mycket på kollegor och fotografer som gör en grej av att de inte kan någonting om sina kameror. Det kan mycket väl vara yrkesverksamma fotografer som mer eller mindre skryter med att de inte kan någonting.

Läs hela artikeln – bli plusmedlem
gr:rror validating access token: Sessi