https://www.kamerabild.se/artiklar/reportage/sthlm-bird-soker-nya-perspektiv
546645
Reportage
sant
ReportagePlus

Sthlm Bird: Söker nya perspektiv

● BILDSPEL Från ovan ser Stockholm »ganska häftigt ut«, tycker Christoffer Skogsmo som är fotografen bakom Instagram-kontot »Sthlm Bird«.

Totalbetyg

Som en fågel svävar drönaren över hustaken i Stockholm. Med Instagram-kontot »Sthlm Bird« vill Christoffer Skogsmo visa andra perspektiv av huvudstaden. Kamera & Bild slog följe en solig morgon, för att se hur drönarbilderna skapas. »Jag letar efter geometrier på något vis, det tycker jag alltid är kul«, säger Christoffer.

Klockan är nio och gatorna är än så länge ödsliga den här söndagsmorgonen. Christoffer Skogsmo lägger ned sin ryggsäck på asfalten och plockar fram en DJI Mavic Pro Platinum. Vi befinner oss vid Östermalms Saluhall, den tillfälliga som är uppförd på torget medan den anrika hallen bredvid byggs om. Det är Christoffers arbetsgivare, arkitektkontoret Tengbom, som har ritat den nya byggnaden. Därför vet han att taket ska vara intressant med ett antal triangelformer. På Tengbom är han art director och fotograf, men den här morgonen möter jag honom i rollen som drönarfotograf.

167315513313063_2461715207206404