Fotoresa

Möt de nordiska rovdjuren - i Finland

Hör du till dem som drömme rom att fotografera björn, varg, järv och andra stora rovdjur. Följ då med till Finland där välbyggda gömslen väntar med fantastiska möjligheter att se och fotografera våra nordiska rovdjur.

Följ med Magnus Elander, Sveriges kanske mest erfarne rovdjursfotograf, till den fredadeIngenmanslandszonen mellan Finland och Ryssland. Här är bästa stället i Europa för att seoch fotografera våra stora rovdjur. Här finns förutom björnar också ett väletableratvargrevir med goda chanser att få se dessa normalt svåråtkomliga djur. Järv är också enregelbunden gäst runt gömslena, liksom havsörn och brun glada. Att både komma vildarovdjur nära och få möjlighet att fotografera dem är en fantastisk upplevelse. Att dessutomfå både vägledning, fototips och support av Magnus Elander är en extra bonus på resan. Tadärför tillfället i akt och förverkliga din dröm om att få uppleva dessa magnifika rovdjur pånära håll.

Resans höjdpunkter

  • Fotografera björnar i sin rättamiljö
  • Fyra nätter i gömslen
  • Föredrag och workshop medMagnus Elander

Med på resan

Magnus Elander är kanske mest känd för sina Arktis-bilder, men har också ägnat många år åt de stora rovdjuren i Norden. Magnus har varit i östra

Finland otaliga gånger och fotograferat björn och känner deras beteende. Magnus Elander är fågelskådaren som först blev kemist men ändrade sig och bytte karriär mitt i livet. Han ville ut och resa och berätta. Resandet, gick åt det äventyrliga hållet och dokumenterades både med kamera och penna. Magnus är medlem i Naturfotograferna/N och i ILCP, International League of Conservation Photographers. Han är också en av grundarna till ”Rovdjurscentret De 5 stora” i Järvsö.

Program

Transport till östra Finland på egen hand,antigen med färja till Helsingfors och sedanmed bil till baslägret i Kuikka eller med flyg tillKajaani och därifrån busstransfer till Kuikka.Då många föredrar att boka transporten påegen hand har vi valt att inte inkludera dennai priset. Om du önskar så hjälper vi naturligtvistill att ordna detta.

Söndag 28/6 2015

Under eftermiddagen sker samling i base camp Kuikka där vi möts av Magnus och vår färgstarke finske värd, fotografen och kulturpersonlighetenLassi Rautiainen. Genomgång och middag innan vi beger oss till gömslen där vi kommer att stanna tills frukost nästa morgon.

Måndag 29/6 – 30/6 2015

Vid 7-8-tiden på morgonen lämnar vi gömslena, och åker tillbaka till ”Kuikka” för frukost och vila under dagen. Dagtid ordnar vi också bildvisningar av nattens bilder för den som vill, digital workshop, fika, fördelning avgömslen för nästa natt och lunch/middag med bastu och möjligheter till dopp i sjön. Tillfälle finns också att spana efter rovdjursspår, vildrenar och fåglar i skogslandskapet runtomkring. Middag är normalt vid 16-tiden.Efter den ger vi oss av ut till gömslena. Så ser dagsprogrammet ut alla dagar.

Torsdag 2/7 2015

Vid återkomsten till Kuikka på morgonen är det frukost som vanligt. Sedan välbehövlig vila och därefter en övning i den finska specialiteten rökbastu I samband med middagen utser även Magnus workshopens bästa bild.

Fredag 3/7 2015

Efter frukosten transfer till flygplatsen alternativt med egen bil till Helsingfors. Transport till Sverige sker på egen hand.

OBS!Under dagarna i Kuikka kommer Magnus Elander även att hålla föredrag samt ha workshop kring fotografering och bildhantering.

Pris

Pris per person: 12.780:-

Priset inkluderar:

  • Övernattning fem nätter, varav fyra i gömslen.
  • Transporter till och från gömslena
  • Alla måltider
  • Medverkan av Magnus Elander under hela resan
  • Svensk teknisk färdledare från Zoom
  • Visum till Ingenmanslandszonen
  • Praktisk reseinformation innan resan

Priset inkluderar ej:

  • Transport till Finland/ Kuikka
  • Alla kostnader av personlig karaktär, som alkoholhaltiga drycker och godis.

Flyg

Om du/ni önskar bokning av flyg hjälper vi gärna till med detta.

Bokning

Du bokar ditt deltagande på resan på vår webbsida www.zoomfotoresor.se. Du är även mycket välkommen att ringa oss på telefon 0470-466 40.

Fakta

Målgrupp: Naturfotografer och rovdjursintresserade.

Min/max antal: 8/15

Utrustning: Kikare, kamera gärna med teleobjektiv med brännvidd på minst 200 mm, gärna längre.

Övrigt: För mer information om våra resor,leveransvillkor etc. hittar du på vår webb under Övrigt.